Formula-E

Bemutatta első FE-autóját és versenyzőit a Mercedes

Szerda délután a Frankfurti Autószalonon rántotta le a leplet Formula-E-s versenygépének festéséről a német márka, s egyúttal az is eldőlt, hogy a Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries duóval vágnak neki első idényüknek.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A Formula-E egyre növekvő népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy egyre több gyártó érkezik a sorozatba: a hatodik idényben csatlakozik a Porsche és a Mercedes is. Előbbi csapat már korábban bejelentette, hogy Neel Jani és André Lotterer képviseli majd a színeiket, most pedig a Mercedesen volt a sor, hogy a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon megtartsa hivatalos csapatbemutatóját. Az eseményen jelenleg volt a márka motorsport-vezetője, Toto Wolff, valamint a Formula-E-csapat főnöke, Ian James is, de persze mindenki a két pilótára és az autóra volt kíváncsi.

Az egyik versenyzője aligha okoz meglepetést, hiszen Stoffel Vandoorne már az elektromos széria előző idényében is ott volt a rajtrácson a Mercedes ügyfelének számító HWA színeiben. A belga két évnyi Formula-1-es szereplés után kötött ki a Formula-E-ben, legjobb eredménye pedig egy harmadik helyezés volt Rómában. Csapattársa pedig az a Nyck de Vries lesz, aki jelenleg meggyőző fölénnyel vezeti a Formula-2 összetett pontversenyét. A belga és a holland pilóta aztán együtt leplezte le a Mercedes első Formula-E-autóját, amelynek dizájnja gyakorlatilag teljes egészében megegyezik az F1-es gépével. Íme, néhány fotó is róla:

Fotó: Mercedes Formula-E Team


Hozzászólások