E-sport F1

Bereznay-győzelem és ferraris bajnoki cím a szezonzárón

Újabb futamot nyert az Alfa Romeo színeiben induló magyar e-sportoló az F1 Esports Pro Seriesben, s ezzel az összetettben is a dobogón végzett.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Szerda este rendezték meg az F1 Esports Pro Series idei utolsó állomását, amelyen ismét összesen három versenyt futottak a résztvevők. Bereznay Dániel az első, suzukai futamon nem tudott pontot szerezni, Austinban viszont már ötödik lett, az idényét pedig végül Interlagosban egy kemény csatában megvívott győzelemmel koronázta meg. Az Alfa Romeo e-versenyzője ezzel idénybeli harmadik sikerét aratta, ami azt eredményezte, hogy a kezdeti nehézségek ellenére is végül felfért az összetett dobogóra: tavalyi ezüstérme után ezúttal egy bronzzal lett gazdagabb.
 
A bajnoki címért egyébként ugyancsak nagy verseny folyt. A tabellát a ferraris David Tonizza vezette az évadzárók előtt, ám az első két verseny után Frederik Rasmussen tört az élre. Az interlagosi finálén azonban újra Tonizzának jött ki jobban a lépés, a Bereznay mögötti második hellyel pedig megnyerte a bajnokságot a csupán tizedikként befutó riválisa előtt – mindezt úgy, hogy a Ferrari idén szerepelt az e-sport-sorozatban. A Red Bull a csapatok bajnoki címével vigasztalódhatott. Az alábbi videóban a szerda esti esemény teljes közvetítése visszanézhető:
A videó csak a YouTube-ra átkattintva indul!


Hozzászólások