E-sport F1

Bereznay az Alfa Romeónál, két másik magyar a Pro Draftban

A tavaly a Mercedes e-sport-csapatának színeiben összetett ezüstéremig jutó Bereznay Dániel bejelentette, hogy idén az Alfa Romeót fogja erősíteni, de két másik honfitársunknak is van esélye bekerülni az idei mezőnybe.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Bereznay Dániel az F1 Esports 2018-as idényében két győzelemmel a pontverseny második helyén végzett mercedeses társa, Brendon Leigh mögött. Néhány hete az már kiderült, hogy a magyar játékos idén már nem a Mercedest fogja erősíteni, most pedig bejelentette, hogy az Alfa Romeónál folytatja. A döntésének hátteréről egy videóban beszélt Bereznay, akinek a célja egyértelműen a 2019-es kiírás megnyerése új csapatával:

Jó hír magyar szempontból, hogy további két honfitársunknak is van esélye bekerülni az idei mezőnybe, hiszen bejutottak a 109 ezer (!) résztvevőt felvonultató selejtezőkből bejutottak a 42 fős Pro Draftba, amely során az F1-es csapatok kiválasztják a saját pilótáikat. A 16 éves Szabó-Kónyi Bence az egész mezőny egyik legfiatalabb tagja, mellette pedig Puki István lesz még ott a július 17-i eseményen, amelyen az istállók egy újabb megmérettetés után, amelyet követően harmincan maradnak versenyben, eldöntik, kik képviselik a színeiket a 2019-es e-sport-szériában.

Fotó: Alfa Romeo Racing


Hozzászólások