E-sport F1

Bereznay dobogón az F1 Esports második fordulóján

Az Alfa Romeo színeit képviselő magyar a silverstone-i pálya virtuális másán végzett a harmadik helyen, ezzel pedig összetettben a hetedik pozícióból várhatja a folytatást.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Szerda este került sor a 2019-es F1 Esports Pro Series második élő eseményére, amelyen ismét három virtuális helyszínen csaptak össze a Formula-1-es istállók játékosai. Az idén immár az Alfa Romeo Racing színeiben induló Bereznay Dániel számára az est harmadik futama sikerült a legjobban, amelyet Silverstone-ban futottak, hiszen harmadik helyével megszerezte szezonbeli első dobogós helyezését, ezzel pedig összetettben a hetedik pozíciót foglalja el.
 
Ami a többieket illeti: a montreali nyitány az e-sport-széria történetének első esős futama volt, amelyen a renault-s Cedric Thome győzött. A spielbergi viadalt a Ferrari versenyzője, David Tonizza nyerte, míg a silverstone-i versenyen némi meglepetésre a Racing Pointtal szereplő Marcel Kiefer állhatott fel a dobogó tetejére. A pontversenyben továbbra is Tonizza vezet, de csak 12 egység a fórja a Red Bull-os Frederik Rasmussen előtt, míg a csapatok értékelésében az energiaitalosok az elsők. Az alábbi videóban a második élő megmérettetés teljes közvetítése visszanézhető (a videó a YouTube-ra átkattintva indul!):

A bajnokság állása hat futam után:


Hozzászólások