E-sport F1

Bereznay Spában és Monzában is győzött az F1 Esportsban (videó)

Az Alfa Romeo színeit képviselő magyar gamer két első és egy negyedik hellyel zárta a 2019-es kiírás harmadik fordulóját, s ezzel összetettben is felzárkózott az élmezőnybe.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Szerda este a harmadik fordulóval folytatódott az F1 e-sport-bajnokságának 2019-es szezonja. Az első futamot a virtuális Hockenheimben rendezték, ahol a renault-s Jarno Opmeer nyert, megelőzve a Red Bullt képviselő Joni Törmalát és a Ferrarival a bajnokságot is vezető Davide Tonizzát. Bereznay Dániel számára nem indult túl erősen az évad, ám a német versenyen az előkelő negyedik helyen ért célba.
 
S ez még csak a kezdet volt az idén immár az Alfa Romeóval versenyző magyar számára. A második futamra Spa-Francorchamps-ban került sor, ahol Bereznay óriási csatát vívott a Red Bull-os Frederik Rasmussennel: többször is megelőzték egymást a Kemmel egyenesben, végül pedig a magyar játékos az utolsó körben bemutatott manőverével megszerezte szezonbeli első sikerét. Itt pedig nem is állt meg, hiszen az este utolsó helyszínén, Monzában ugyancsak győzni tudott, ezúttal a Red Bullnál első versenyét teljesítő Nicolas Longuet előtt.
 
Bereznay ezzel a duplázással összetettben is nagyot lépett előre: az Alfa Romeó-s a negyedik helyre zárkózott fel, és elérhető távolságba került a dobogó is. Az összetett tabellát egyébként továbbra is Tonizza vezeti, előnye 26 pont Rasmussen előtt a december 6-i finálét megelőzően, míg a csapatok versenyében a Red Bull áll az élen, megelőzve a Ferrarit és a Renault-t. Az alábbi videóban a teljes szerda esti esemény visszanézhető:
A videó csak a YouTube-ra átkattintva indul!

A bajnokság állása:


Hozzászólások