Moto2

Bezzecchi futam közben hányt bele a sisakjába

Kellemetlen probléma miatt kellett kiállnia a Japán Nagydíjon a Moto2-ben újonc olasznak – ráadásul ez már nem az első ilyen alkalom volt nála.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A kilencedik helyen haladt, s ezzel úton volt eddigi legjobb eredménye felé a Moto2-ben Marco Bezzecchi, amikor félre kellett húzódnia Motegiben. Elsőre úgy tűnhetett, műszaki okok miatt történt mindez, ám a leintés után kiderült: az olasz rosszul lett, és belehányt a sisakjába. Ám ami ennél is aggasztóbb, hogy két hete Thaiföldön ugyanígy járt az egyik edzésen…

„A verseny feléig jól éreztem magam a motoron, és tényleg sikerült az élbollyal maradnom. Kilátásban volt az eddigi legjobb eredményünk elérése, de sajnos a féltáv környékén rosszul lettem, és miután hánytam, semmi esélyét nem láttam, hogy befejezzem a 22 kört” – idézi Bezzecchit a Tech3 sajtóközleménye. „Sajnálom a srácokat! Nem tudom, ez honnan jött, de az biztos, hogy megpróbálok megoldást találni rá, hogy Ausztráliában is megismételhessem ezt a teljesítményt!”

Herve Poncharal, a motoros csapatvezetője így nyilatkozott az esetről: „Nagyjából a verseny feléig izgatottan néztük, ahogy Marco az élbolyban harcol… Sajnos azonban zsinórban második alkalommal hányt bele a sisakjába. Ugyanez történt Thaiföldön, szerencsére ott edzésen. Nem látott utána, nem tudott tovább motorozni. Nagy kár ezért, nem tudom pontosan, mi történhetett: lehet, hogy túl ideges volt vagy túlságosan a versenyhez közel evett – bárhogy is, valami nagyon furcsa és őrült okból kifolyólag nem tudtuk befejezni a futamot. Sajnálatos, de nézzük a pozitívumokat, hiszen gyors volt az időmérőn és a futamon is, így büszkék vagyunk. Reméljük, meg tudjuk oldani a helyzetet, és rájövünk, mi az oka.”

Fotó: Tech3


Hozzászólások