MotoGP

Binder: „Az, hogy azonos pályán lesz két futam, egyszerre áldás és átok”

A dél-afrikai versenyző láthatóan inkább már a 2021-es szezont várja.
Nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy hogyan szerepel majd a MotoGP-ben a jó védekezéséről, és jó tempójáról ismert Brad Binder. A dél-afrikai versenyző azonban láthatóan a debütáló évét inkább gyakorlásnak tekinti, miközben 2021-re már jobban készül. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „Az, hogy azonos pályán lesz két futam, egyszerre áldás és átok. Tök jó, hogy ugyanazon a helyszínen kapunk még egy esélyt, és jó lesz az első szabadedzéstől kezdve látni, hogy miként alakul máshogyan a hétvége, viszont elég furcsa lesz, hogy hétfőtől kezdve nem új pályára készülünk majd fel. Szerintem mindenki komoly esélyt kap arra így, hogy fejlessze magát bizonyos pályákon, így pedig szorosabb és keményebb csaták várhatóak. Ez mindenkinek új, de nekem például kedvező, hiszen több időm lesz GP-motorral kiismerni a helyszíneket.”

„Sajnos nekem a következő szezon is olyan lesz, mint egy újoncév. Sok pályát nem tudok kipróbálni MotoGP-s géppel, ráadásul ezek ugyebár tengeren túliak. Ettől függetlenül mindent bele kell adnom, és nem szabad változtatnom a hozzáállásomon. Mindannyian próbáljuk a lehető legjobb eredményeket elérni, de egy ilyen rövid szezonban még inkább számítanak majd a hibák, ezért okosnak kell lennünk. Teljesen mindegy, hogy tíz, vagy huszonegy verseny, mert mindig a legjobb győz.”

„Nagyon furcsa lesz rajongók nélkül versenyezni. A csaták maguk ugyanolyanok lesznek, de így mégsem az igazi. Amikor lekapcsoljuk a motort, akkor nagyjából mindent hallani fogunk, amit a többiek mondanak, és ez furcsa lesz. Szerintem a MotoGP-nek nagyon különleges nézői vannak, és minél hamarabb visszatérhetnek, annál jobb lesz mindenkinek. Elég nagy kihívást jelent majd a koronavírus protokolljának betartása is, de izgatottan várom a startot” – nyilatkozta a nézők hiányáról.

Binder emellett a gyári KTM-es maradásáról, és Miguel Oliveiráról is beszélt: „Örülök neki, hogy maradhatok itt, hiszen csak fél szezont teljesítünk 2020-ban. Nagyon várom már a következő évet, mert sokat tanulhatok a csapatommal. Miguellel először 2015-ben voltunk csapattársak, és mindig nagyon jól dolgoztunk együtt. Az első években ő kicsit jobb volt, de aztán végül felértem a szintjére, és jókat csatáztunk. Szerintem a kapcsolatunk jót tehet a csapatnak, mert kihozzuk egymásból a lehető legtöbbet. KTM-es srácok vagyunk a kezdetek óta, és végre elértük a MotoGP-t, ami remek. Mindketten ennek a nagy családnak a tagjai vagyunk, és úgy érzem, hogy szeretnénk még maradni.”

„Nagyon jó érzés itt lenni, mert korábban a fiataloknak nehéz volt helyet találni. Eléggé változatlan volt a mezőny sok évig, de most jönnek a fiatalok, és egyre több olyan srác van itt, akikkel korábban már csatáztam a Moto2-ben és a Moto3-ban. Megkezdődött a generációváltás.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások