MotoGP

Binder: „Még a közelében sem járok a határoknak”

Elégedett a jerezi teszten szerzett tapasztalatokkal, de tisztában van vele a KTM dél-afrikai újonca, hogy hosszú út áll még előtte a katari szezonnyitóig.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Brad Binder a három jövő évi újonc egyike, a hét eleji jerezi teszten közülük az utolsó, 22. helyen végzett az eredménylistán. A KTM által végül Johann Zarco távozása után a gyári csapatba szerződtetett dél-afrikai ennek ellenére sem volt elégedetlen, elmondása szerint úgy is értékes tapasztalatokat gyűjtött, hogy a második napon az időjárás miatt nem tudott sokat körözni.
 
„Jó teszt volt. Kedd délelőtt csak 12 kört tudtunk megtenni száraz pályán, de aztán később néhányszor kimentünk még, amikor kicsit vizes volt az aszfalt, az pedig hatalmas élmény volt. Örülök, hogy megtapasztalhattam ezt most: jobb, mintha jövőre egy időmérőn vagy futamon került volna sor rá. Szóval jó volt vizes pályán is kipróbálni egy MotoGP-motort, de összességében is elégedett vagyok” – idézi Bindert a Crash.net szakoldal.
 
„Nehéz volt ez a két teszt, ez nem kérdés, nem volt egyszerű alkalmazkodni az új motorhoz, de úgy vélem, sok dolgon gondolkodhatok most majd a télen, és remélhetőleg Sepangban előreléphetünk. Szerintem szimplán a motorozásomon kell javítanom pillanatnyilag: jobban érezzem a motor elejét, nagyobb önbizalmam legyen, hogy oda tudjam tenni a motort, ahova szeretném, főleg a kanyarok bejáratán. És úgy vélem, amint ez már jól fog menni, a többi is a helyére kerül.”
 
Arra a kérdésre, hogy közelebb került-e már a határokhoz, mint egy héttel korábban a valenciai teszten, így felelt Binder: „Szerintem még csak a közelében sem járok annak a pontnak, amire azt mondhatnám, hogy az a limit. Pillanatnyilag nagy a lemaradásom ettől, rengeteg téren fejlődhetek. Ez a mostani teszt nyugodtabb volt, mint a valenciai, hiszen már belekóstolhattam a MotoGP-be, így nagyjából tudtam, mire számíthatok. Viszont egy igazi szörnyeteg ezen a pályán a motor! Elképesztő, hogy ennyi plusz lóerővel és sebességgel mennyire kicsinek is érződik ez a pálya. De klassz élmény volt. Úgy érzem, jobb munkát végeztem ezen a teszten. Ez nem mutatkozik meg a köridőkben, de kényelmesebben érzem magam. Körről körre javultam, a tempóm is jobb volt, de összességében még elég hosszú út áll előttem.”
 
Fotó: KTM Images


Hozzászólások