Moto2

Binderé az első nap Spielbergben

A KTM dél-afrikai motorosa bizonyult a leggyorsabbnak az Osztrák Nagydíj pénteki edzésein, miközben a vb-éllovas Alex Marquez egyelőre nem áll Q2-t érő pozícióban.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Két negyvenperces szabadedzés volt a program a Moto2-esek számára az Osztrák Nagydíj pénteki napján. A rendkívül szorosan alakuló – az első 25 helyezett egy másodpercen belül volt – délelőtti gyakorláson Augusto Fernandez volt a leggyorsabb, csupán századokkal felülmúlva az egyaránt bukó Iker Lecuonát és Marcel Schröttert. Brad Binder lett a negyedik: a KTM-esekkel kapcsolatban fontos hír, hogy visszatértek a szezon elején használt vázhoz, a Brnóban bevetett változatot egy teszten próbálgatják tovább.
 
A délutáni edzésen aztán épp Binder érte el a legjobb köridőt – ez ráadásul új Moto2-es rekordot is jelentett –, visszaverte Tetsuta Nagashima hajrában bemutatott támadását. Kettejüket Thomas Lüthi és Jorge Navarro követte a sorban, megelőzve Enea Bastianinit és Luca Marinit. Fernandez ezúttal csak hetedik lett, aki viszont haloványan kezdett az eredményjelzőn elfoglalt pozícióját illetően, az a vb-t magabiztosan vezető Alex Marquez: a Marc VDS spanyolja mindössze 12. lett – összesítésben ráadásul csak a 15., ez pedig egyelőre nem ér számára Q2-es szereplést.
 
A két pénteki szabadedzés összesített eredményei:
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások