F1

Binotto: „Akár 2021-re is átnyúlhat az idei szezon”

A Ferrari csapatfőnöke, a többi vezetővel együtt támogatja azt az ötletet, hogy a minél teljesebb világbajnokság érdekében januárra tolódjon el az idény vége.
Mivel a koronavírus-járvány a Formula-1 idei szezonjára is rányomta a bélyegét, eddig az első nyolc versenyhétvégéből kettőt törölni, hatot pedig halasztani kellett. Az első reális dátum a szezonkezdésre a Kanadai Nagydíj lehet, amit nyáron, június 12-14. között rendeznének meg, de még erre sincsen garancia, így felvetődött, hogy néhány fordulót kétnaposra rövidítenének le, hogy minél több hétvégét lehessen megtartani – erről Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke beszélt a motorsport.com szakoldal hasábjain:

„Együtt érzek a többi csapatfőnökkel, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot ezekben a nehéz pillanatokban és teljes szabadságot adtunk az FIA-nak a naptár kialakításához a körülmények miatt. Lehetnek akár kétnapos hétvégéink is, úgy hogy a pénteki edzések szombat reggelre tolódnak át, de ehhez meg kell látnunk a logisztikai helyzetet, abban az esetben, ha két forduló nagyon közel lesz egymáshoz.”

Az olasz csapatfőnök emellett a 2020-as szezon 2021-re való esetleges tolódásáról is beszélt: „Ha ez garantálja számunkra, hogy egy teljes idei világbajnokságot fussunk, akkor legyen, viszont akkor így a következő szezon nem fog elindulni márciusban.”

Ezen kívül, ahogy sokan mások, Binotto is otthonról dolgozik, és tartja a kapcsolatot versenyezőivel, Sebastian Vettellel és Charles Leclerc-rel: „Majdnem minden nap beszélek Sebbel és Charles-lal is, mind a ketten otthon vannak és edzenek, ahogy mindig.”

Fotó: Ferrari. S.p.A


Hozzászólások