F1

Binotto: „Giovinazzinak még fejlődnie kell ahhoz, hogy nálunk versenyezzen”

A Ferrari csapatfőnöke szerint túl korai lenne még az olaszt előléptetni a kevés tapasztalata miatt.
Antonio Giovinazzi tavaly teljesítette első teljes szezonját a Formula-1-ben (2017-ben az első két futamán állt rajthoz a sérült Pascal Wehrleint helyettesítve), azonban az idény első felében jelentősen elmaradt csapattársától, Kimi Raikkönentől. Miután a Ferrari bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel, az olasz neve is felmerült a csapatnál, mint a német utóda, a maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint azonban túl kockázatos lett volna előléptetni:
 
„Nagyon tisztelem Antoniót, de mivel még csak tavaly teljesítette az első szezonját a Formula-1-ben, hatalmas felelősség lenne ilyen korán a Ferrarinál versenyeznie. Magasra kell helyeznie a lécet, mi pedig segítjük őt, hogy fejlődjön. Antonio is része a terveinknek, de ennél több tapasztalatot kell szereznie az F1-ben” – idézi Binottót a Crash.net szakoldal.

A Ferrari végül a spanyol Carlos Sainzt igazolta le Charles Leclerc csapattársaként, Giovinazzinak pedig még mindig nincs szerződése a következő évre. Az olasznak kimagasló teljesítményt kell nyújtania 2020-ban, mivel a háttérben több ifjú titán is hajt egy királykategóriás ülésre a Ferrari-családból, többek között a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher, vagy éppen a tavalyi Formula-3-as bajnok, az orosz Robert Svarcman.

Fotó: Ferrari S.p.A


Hozzászólások