F1

Binotto: „Korán van még Schumacher jövőjéről dönteni”

A Ferrari csapatfőnöke szerint a fiatal német mindenképp F1-es versenyző lesz, ugyanakkor erről a későbbiek folyamán hozzák meg a döntést.
Mick Schumacher számára talán sorsdöntő év következik a Formula-2-ben, hiszen a Formula-1-be kerülése a tét. A német tavaly nem nagyon volt meggyőző, idén viszont folyamatosan fejlődő tendenciát mutat, ugyanakkor egyáltalán nem lehet nyugodt, mivel csapattársa, az orosz Robert Shwartzman már két futamgyőzelemmel rendelkezik. Hogy mikor kerül sor az F1-es bemutatkozására (minden valószínűség szerint majd az Alfa Romeónál), arról a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto úgy nyilatkozott, hogy erről a későbbiek folyamán hoznak döntést:

„Úgy gondolom, hogy Mick egyelőre mindent jól csinál, és sokkal jobb, mint az előző szezonban. Nagyon fontos neki ez az év az F2-ben, és meg fogja mutatni, mennyit fejlődött. Már az idény eleje óta folyamatosan javul. Néha belekerült olyan helyzetekbe, amikből nem jött ki jól, de ha megnézzük a magyarországi eredményeit, azt kell mondjam, minden rendben ment.  A következő évéről még nagyon korán van dönteni, de mindenképp megkapja az ülést, amikor eljön az idő. Addig egyszerűen folytatnia kell, amit eddig is csinált, és a későbbiekben meghozzuk a döntést.”

Schumacher is nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „A topversenyzők között akarok lenni, és jó helyekért csatázni. Az a célom, hogy fejlődjek, és teljes értékű versenyző legyek. Az emberi oldaláról pedig érettebb, felnőttebb lennék.”

Fotó: Mick Schumacher Twitter


Hozzászólások