Formula-E

Bird a Jaguarnál folytatja 2021-től

Az idei év végén elhagyja jelenlegi csapatát a brit versenyző, a következő szezontól Mitch Evans csapattársa lesz a Jaguarnál.
Sam Bird már a Formula-E indulása, azaz 2014 óta jelen van a szériában, ez alatt pedig kilenc győzelmet, 18 dobogós helyezést, és öt pole-pozíciót szerzett, azonban a bajnoki címet még nem tudta összehozni. Jelenlegi csapata, az Envision Virgin Racing bejelentette, hogy az idei szezon vége után nem folytatják tovább a szerződést,és Bird 2021-től a Jaguarhoz igazol, ahol James Calado helyét veszi majd át.

„Az évek alatt a csapat már a családom lett, és nagy részét tették ki a versenyzői karrieremnek” – kezdte nyilatkozatát a 33 éves versenyző, akinek szavait a Formula-E hivatalos weboldala idézi. „Sokan tudják, hogy ez a csapat támasztotta fel a pályafutásomat és ezért én hálás vagyok nekik, nagyon sok emlék köt hozzájuk a pályán és azon kívül is. Viszont remélem, hogy a hátralévő versenyeken még jó eredményeket tudok elérni Berlinben, mielőtt továbblépek a következő fejezetemre, plusz valószínűleg az utolsó verseny után a szemem is könnyezni fog. Nagyon várom már, hogy a Jaguarral folytassam az FE-s karrierem. Követtem a fejlődésüket, és büszke vagyok, hogy egy ikonikus brit márkánál vezethetek, úgy gondolom, Mitch-csel nagyszerű dolgokat tudunk majd elérni.”

A Jaguar csapatfőnöke, James Barclay is nyilatkozott: „A Formula-E kezdete óta Sam már bebizonyította, hogy a legjobb versenyzők közé tartozik a bajnokságban, mi pedig úgy hisszük, ez egy nagyszerű kapcsolat kezdete lesz. Mitch-csel és Sammel vitathatatlanul az egyik legerősebb párosunk lesz a rajtrácson. Egy ilyen szoros bajnokság megnyeréséhez egyértelműen két jó versenyzőre van szükség, akik képesek arra, hogy minden futamon dobogóra álljanak.”

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások