MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Bitter Sándor remek formában kezdte a 2015-ös szezont

Hazánk egyetlen utcai harcosa, Bitter Sándor Írországban készült a múlt héten az előtte álló szezonra, húsvét hétfőn pedig futamgyőzelmet is szerzett a Kirkistownban rendezett versenyen! Alábbi cikkünkben a magyar motoros beszámolóját és helyzetjelentését osztjuk meg olvasóinkkal.
P1race.hu 2015.04.07. 13:17:44
Bitter Sanyi már a két héttel ezelőtti interjúnkban is rendkívül optimistán beszélt a 2015-ös esztendővel kapcsolatban, az elmúlt hét után pedig még boldogabb lehet, hiszen rengeteget sikerült tesztelnie Írországban, hétfőn pedig már futamot is tudott nyerni Kirkistownban! Hazánk utcai motorversenyzőjének legfrissebb beszámolója következik:
 
„A hosszú téli fizikális felkészülés és rengeteg szervezés meghozta számomra a legfontosabb sikert: sikerült megfelelő támogatókat találnom, és egy jó kis csapatot az idei szezonomhoz. Az ígérgetésekre már nem vártam. A szokásos műsor, mint mindig: „Állíts ki egy motort, Sanyi, a kiállításon a színeinkben! Szerződni még nem tudunk, meg azt sem tudjuk, hogy mennyivel tudunk idén támogatni.” Ez nagyon szép, csak nem nekem. Inkább készültem csendben, és meg is lett az eredménye. Húsvét hétfőn, az Ír Superbike bajnokságban megnyertem a Superbike Cupot, valamint 12. és 11. helyen zártam Kirkistownban a Superbike Pro kategóriában, ahol az első öt top versenyző az utcai futamokon is.”

„2014-es BMW S1000RR-rel versenyzek az idén. A motor nagyon tetszett. Csapatom, a T&R Motorsport, velük versenyzek az egész szezonban: Cookstown100, Northwest200, Man-szigeti TT, Ulster GP és Macau. Minden szuper és ezt már az egyhetes tesztelés után mondhatom végre. Az biztos, hogy nagyon jó emberek és támogatók állnak mögöttem. Az eredmény rajtam múlik. Az idei lesz minden idők legnehezebb TT-je. A limit megfutása is necces, de megoldom. Otthoni egyesületem, a Motomax, szintén szuper. Egyetlen dologban vagyunk idén lemaradva: a versenymotor fényezése és felmatricázása nem készült el időben, valamint az ingem, a sisakom és a bőrruhám sem. Hétről hétre újabb támogatót szerez a mentorom Gáspár Endre! Emiatt csúszunk, de Cookstownra már mindenkit megfelelően meg tudunk jeleníteni.”

„Én magam is sokat változtam a tavalyi Macau GP óta. Ami a legfontosabb, az a pozitív hozzáállás, és a másik érdekesség, hogy jobban szeretem csendben tenni a dolgom. Nem akarok nagy csapatban, nagy felhajtással menni. Kis csapat, szerényen, barátságosan, de keményen menni a versenyeken. Az eredmények önmagukért beszélnek. Ez fontos változás. A külsőségek abszolút nem érdekelnek. A saját versenyzésemen kívül segítem Laczkó Máté gyorsulását is, illetve más fiatalokat is. Ez nagyon nagy öröm számomra. Igazán boldog vagyok, hogy a privát életemben is a szeretett sportommal, sportjaimmal foglakozhatok.”
 
„Köszönöm a szurkolóimnak, a barátaimnak, a csapatomnak és a szponzoraimnak: Eyecam.hu, Iberol, Repsol, Konasoft, Shox, Motomax, Superzone, Paddock Hotel és Étterem, Pannóniaring, Mike Airbrush, Star Fitness, Polidom, Danger Bike. Örülök mindennek! Sok sikert minden magyar versenyzőnek, aki a nemzetközi megmérettetésen képviseli hazánkat és természetesen azoknak a srácoknak is akik a magyar bajnokságban versenyez vagy club versenyeken. Szerencsés szezont mindenkinek!”

Bitter Sanyi a dobogó tetején
 
Fotók: Graham Thompson Photography
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast