MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Bitter Sándor: „Szeretnék valahogy a legjobb húsz között végezni”

A Makaói Nagydíj egyetlen magyar résztvevője, Bitter Sándor továbbra is komoly betegséggel küszködik, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy a pénteki második időmérőn két másodpercet javítson tegnapi legjobbján. Ennek köszönhetően a 24. helyről vághat neki a szombati versenynek, ahol a célja, hogy hiba nélkül megoldja a 12 kört, és valahogy beférjen a legjobb húsz közé.
Balogh Tamás 2014.11.14. 10:26:35
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Bitter Sándor tüdőgyulladással küszködve vágott neki a tegnap kezdődött Makaói Nagydíjnak. A magas láz ellenére tisztesen helytállt a magyar pilóta: a csütörtöki szabadedzést a 27. helyen zárta, majd az első időmérőn tovább javulva 26. lett. Erre tett rá még egy lapáttal a ma reggel rendezett második kvalifikáción, ahol közel két másodpercet gyorsult tegnaphoz képest, 2:36.177-es ideje ráadásul már jobb, mint amit egy évvel ezelőtt ugyanitt elért!
 
Ezzel az eredménnyel Bitti a 24. helyet szerezte meg a mai időmérőn, s bár az összesített eredménylistán a 26. pozíciót foglalja el, mégis a 24. rajtkockából vághat majd neki a szombati viadalnak, miután Peter Hickman és Jamie Hamilton még csütörtökön elszenvedett balesetük miatt már nem állnak rajthoz a hétvége hátralévő részében.  Nem véletlen, hogy a magyar motoros most sokkal elégedettebben nyilatkozott, mint tegnap:

„A második időmérőn sikerült két másodpercet javítanom. Megint a két leggyorsabb körömön estek el közvetlenül előttem: először Sweeney, majd pedig Stamm. Csak áttételt változtattunk, de maradt a normális SC1-es keverék, nem raktunk fel kvalifikációs gumikat sajnos. Mindenesetre így viszont közelebb vagyunk a versenykörülményekhez. Boldog vagyok a 2:36.1-es köridőmmel, ez egy másodperccel gyorsabb, mint a tavalyi kvalifikációs időm. Ezzel a két időmérő összesítése alapján a 24. helyről indulhatok szombaton, aminek nagyon örülök, és szeretnék valahogy a legjobb húsz között végezni. Nincs más hátra, mint tovább gyorsulni, és hiba nélkül megoldani a holnapi 12 körös versenyt. Ezért utaztam ide, és nem érdekel, mennyire vagyok beteg. Meg fogom csinálni!”
 
Ami egyébként az élmezőnyt illeti: sokáig a többszörös győztes Michael Rutter állt az élen, ám az utolsó pillanatban Stuart Easton elorozta előle a pole-t, míg a harmadik helyet Lee Johnston szerezte meg. A két időmérő kombinált végeredménye itt érhető el.
 
A 61. Makaói Nagydíj magyar idő szerint szombat reggel 8:30-kor rajtol – a versenyt az Eurosport 2 élőben közvetíti.
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast