F1

Bottas az élen az időmérő előtt

A finn zárta az élen a harmadik szabadedzést, mögötte viszont nem a „szokásos” sorrend alakult ki.
Frederic Vesti futamgyőzelme és a Prema csapat bajnoki címe után a Formula-1-es harmadik szabadedzésével folytatódott az Olasz Nagydíj programja. A zöld jelzés után először Antonio Giovinazzi hajtott pályára, de az első percek a szokásos módon körözgetéssel és az installációs körökkel zajlottak. Az idők számát meglehetősen későn kezdték el gyarapítani a versenyzők, 17 perc elteltével Carlos Sainz törte meg a csendet 1:21.875-tel, aztán majdnem négy tizedet javított addigi legjobbján.  

Sainz mögé a két Ferrari zárkózott fel Charles Leclerc, Sebastian Vettel sorrendben, de az edzés felénél már a Mercedesek ugrottak az élre Lewis Hamilton vezetésével. Páran a közepes keverékkel is próbálkoztak, köztük Max Verstappen is, aki a negyedik helyre jött fel Esteban Ocon mögé (a francia ugyanazon a keveréken autózott). Verstappen némi meglepetésre majdnem két tizeddel vette át a vezetést Valtteri Bottastól, csapattársa, Alexander Albon mindössze a tizedik helyen tartózkodott. Tíz perccel a vége előtt Daniel Ricciardo Renault-ja állt le a pálya első szektorában eléggé rossz helyen, így piros zászlót kellett elrendelni.

A tréninget három percre indították újra, és mindenkinek volt lehetősége még egy gyorskört autózni: végül Bottast már senki nem gyűrte le, mögötte azonban meglepestére a mclarenesek végeztek Sainz, Lando Norris sorrendben.
 
A 3. szabadedzés végeredménye:

Fotó: Mercedes AMG F1 / Twitter


Hozzászólások