F1

Bottas: „Megvan a tempóm ahhoz, hogy vb-címet nyerjek”

Bár a bajnokságot hatszoros világbajnok csapattársa vezeti, a finn teljesen biztos benne, hogy megállíthatja Hamilton menetelését a vb-címért folytatott harcban.
Valtteri Bottas bíztatóan kezdte a 2020-as Formula-1-es szezont: az első versenyt sikerült megnyernie Ausztriában, majd egy héttel később szintén a Red Bull Ringen második lett, Magyarországon pedig a harmadik pozícióban zárta a futamot, így a bajnokság második helyén áll, öt ponttal lemaradva csapattársa, Lewis Hamilton mögött, aki azonban idén már a hetedik világbajnoki címéért küzd. Bottas mindenképp szeretné megállítani a brit menetelését, és hisz benne, hogy ez idén megtörténhet – szavait a Planetf1.com szakoldal idézi:

„Úgy gondolom, hogy jó a teljesítményem.  Volt pár szerencsétlen esetem, amiknek megfizettem az árát, de teljesítmény szempontjából elégedett vagyok, nagyon bíztató volt a szezonkezdés. Szerintem megvan a tempóm ahhoz, hogy megnyerjem a világbajnoki címet idén, de ehhez minden hétvégén küzdeni kell, és mindennek jól kell mennie.”

„Ausztria nem alakult jól az esős időmérő miatt, Magyarország a rajt miatt, de tanultam a hétvégékből. Ugyanakkor tavaly Silverstone-ban pole-pozíciót szereztem és nagy önbizalommal megyek oda, Nagyszerű pálya, bár tudom, hogy Lewis erős, efelől pedig nincs kétségem. Mindenhol jól megy, de hiszek benne, hogy képes vagyok legyőzni őt. Ez a célom.”


Sajtóhírek szerint Bottas hamarosan aláírhat egy újabb évre a Mercedesszel, hiszen a németek junior-versenyzője, George Russell kitölti hároméves szerződését a Williamsnél.

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások