F1

Bottas: „Nem adom fel a küzdelmet a bajnoki címért”

A Mercedes finn versenyzője elmondta: hatalmas szerencse kellene ahhoz, hogy először világbajnok legyen a Formula-1-ben, de amíg a legkisebb esélyt is látja maga előtt, harcolni fog Lewis Hamilton ellen.
Valtteri Bottas számára remekül kezdődött a 2019-es évad, a szezon első négy versenyéből kettőt (Ausztrália, Azerbajdzsán) megnyert, ezután azonban egy lejtmenet indult meg a finnek, miközben csapattársa, Lewis Hamilton sorra nyerte a futamokat. Bottas 12 versenyhétvégén keresztül képtelen volt nyerni, viszont legutóbb a Japán Nagydíjon tört meg a jég: a rajt után azonnal az első helyre tört, és innentől semmi nem gátolta meg abban, hogy megszerezze idei harmadik győzelmét, viszont hátránya a vb-éllovassal szemben már 64 pont, és jó eséllyel ő sem állítja meg Hamiltont a hatodik titulusa megszerzéséért folytatott harcban, de a küzdelmet nem adja fel:

„Amíg matematikai esélyem van, nem fogom feladni, és Japán erre egy jó példa volt: egy olyan pályán, ahol nehéz előzni, ahol a harmadik helyről rajtoltál a két Ferrari mögül… Nehéz innen nyerni, de nem lehetetlen. Bármi megtörténhet, habár realisztikusnak kell lennem, és nagyon szerencsésnek ez tény. Meg kell nyernem a hátralévő versenyeket, de most nem aggódom emiatt. Többnyire ez az én hibám, hogy ennyi pont hátrányom van Lewisszal szemben, amit megpróbálok kiküszöbölni a jövőben, de jelenleg ez a helyzet, most versenyről-versenyre kell haladnunk, és meglátni mi történik” – olvasható Bottas nyilatkozata az FIA Japán Nagydíj utáni sajtótájékoztatójának leiratában.

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások