F1

Bottas volt a leggyorsabb Barcelonában

Úgy tűnik, már a teszteken is verhetetlen a Mercedes, ugyanis az Ezüst Nyilak finn pilótája másfél másodperccel futott jobb köridőt, mint a Ferrari, míg a harmadik a keddi első napon a Honda erőforrással száguldó Toro Rosso lett.
A nagy csalódást, és immár szemet is bántó Mercedes fölényt hozó Spanyol Nagydíj után mindenki örült annak, hogy itt az újabb évközi teszt ideje, hogy finomíthassanak az autók beállításán, illetve megpróbáljanak közelebb férkőzni az Ezüst Nyilakhoz. Nos, előbbit vélhetően valamennyi csapat megtette, utóbbi esetében talán még nőtt is a különbség a német csapat és a többiek között.

A Mercedes nem egyszerűen a leggyorsabbnak bizonyult, hanem brutális fölényt harcolt ki, hiszen Valtteri Bottas nemcsak bement 1:16 alá, hanem 1:15.511-es köridejével egy tizeddel maradt el a szombati időmérőn felállított pályacsúcsától. De nem ez az igazán döbbenetes, hanem az, hogy kis híján másfél másodpercet adott a második Charles Leclercnek (Ferrari), míg kis híján három másodpercet Sebastian Vettelnek, igaz utóbbi a Pirelli fejlesztési munkájában vett részt elsősorban. Azaz alaposan megfordult a világ rendje a téli teszteken tapasztaltakhoz képest.

A Honda-motorok egyre jobban szerepelnek, ezúttal is a japán erőforrásé volt a harmadik legjobb idő, mégpedig Danyiil Kvjatnak (Toro Rosso) köszönhetően, de Pierre Gasly(Red Bull) ötödik ideje sem szégyellni való.

Az edzést egyébként kétszer kellett piros zászlóval megszakítani, miután előbb az Alfa Romeo fiatalja, Callum Ilott törte össze a hármas kanyarban az autóját – szerencsére karcolás nélkül megúszta –, majd a már említett Gasly váltója mondta fel a szolgálatot, akinek versenygépe éppen az aszfaltcsík közepén maradt mozdulatlan. A teszt szerdán folytatódik.

A keddi tesztnap végeredménye:

 1. Valtteri Bottas    finn                Mercedes           1:15.511s
 2. Charles Leclerc   monacói       Ferrari  + 1.422s
 3. Danyiil Kvjat       orosz              Toro Rosso         + 2.168s
 4. Nico Hülkenberg német         Renault                               + 2.540s
 5. Pierre Gasly        francia           Red Bull               + 2.629s
 6. Carlos Sainz        spanyol          McLaren              + 2.752s
 7. Pietro Fittipaldi   brazil             Haas      + 2.815s
 8. Nick Yelloly         brit   Racing Point       + 2.850s
 9. Sebastian Vettel német         Ferrari + 2.914s
10. Lando Norris      brit McLaren              + 3.056s
11. Sergio Perez      mexikói        Racing Point       + 4.208s
12. Callum Ilott       brit   Alfa Romeo        + 4.308s
13. Nicholas Latifi   kanadai         Williams               + 5.159s
 


Hozzászólások