Moto3

Boxutcai rajt, pénz- és időbüntetés a bunyóért (VIDEÓ)

John McPhee és Jeremy Alcoba kisebb verekedése nem maradt következmények nélkül, így a két versenyző szinte már most elfelejtheti a jó szereplést Portimaóban.
A Moto3 dohai futamán Jeremy Alcoba egy hibát követően bukott és magával sodorta a vétlen John McPheet, aki így a szezonnyió helyszínének mindkét futamán nullázott, mégpedig önhibáján kívül. A skót motorosnak – utólagos bevallása szerint is – ez tett be csak igazán, hiszen egyik bukásban sem volt vétkes, így ez volt a legfőbb kiváltó oka, amiért elveszítette a fejét és gyorsan talpra állva dulakodást kezdeményezett Alcobával, aki persze nem hagyta magát. Az incidenst követően szinte azonnal tudni lehetett, hogy a versenybírák alighanem “jutalmazi” fogják a produkciót, vagyis nem meglepő, hogy mindkét motoros büntetést kapott. Először is fejenként 1000€ pénzbírság, továbbá mindeketten csak a boxutcából rajtolhatnak a jövő hétvégi portimaói futamon, mindezeken felül pedig McPhee +10 másodperces, Alcoba pedig +5másodperces startbüntetést kapott.
 
Ezzel McPhee (természetesen elnézést kért Alcobától a hirtelensége miatt) gyakorlatilag szezonbeli harmadik futamát is kukázhatja, hiszen ekkora hátrányból aligha tud majd (Alcobához hasonlóan) épkézláb eredményt produkálni. A Petronas versenyzője egyértelműen a világbajnoki cím reményében vágott neki az idei évnek, ráadásul a maga 27 évével ő a legtapasztaltabb versenyző a kategóriában, hiszen 2013 óta állandó tagja a legkisebb géposztály mezőnyének, igaz előtte is már indult tizenkét vb-futamon. Nem csoda tehát, ha a skót pilótát frusztrálták a szerencsétlenül alakuló katari futamok, most viszont a jerezi fordulóig biztosan várnia kell még arra, hogy esetleg a legjobb helyezésekért szálljon harcba.
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások