F1

Brawn: „Nézők nélküli versenyek megrendezésén gondolkozunk”

Az F1 sportszakmai igazgatója ezzel az ötlettel is számol, hogy minél több hétvégét tudjanak megtartani.
A koronavírus sajnos a Formula-1 idei szezonjára is rányomta a bélyegét, ugyanis az első kilenc futamot mind törölni vagy halasztani kellett. Legutóbb a Kanadai Nagydíjat halasztotta el a Nemzetközi Automobil Szövetség, így az első reális időpont a kezdésre a Francia Nagydíj lehetne Le Castellet-ben, azonban még erre sincs garancia. A királykategória sportszakmai igazgatója, Ross Brawn elárulta, hogy a minél teljesebb világbajnokság érdekében az is szóba jöhet, hogy akár nézők nélkül rendezzék meg a hétvégéket, mert nem szeretnék cserbenhagyni a több millió rajongót:

„Nem a legnagyszerűbb, de jobb, mintha nem versenyeznénk. Gondolnunk kell a több millió rajongóra, akik követik a sportot. Sokan közülük el vannak zárva a külvilágtól, és ha valahogy életben tudnánk tartani a sportot, még úgy is hatalmas bónuszhoz jutnánk ebben a válsághelyzetben. Minimum nyolc verseny kellene ahhoz, hogy világbajnokságot tudjunk rendezni az FIA szerint, de ha Júliusban el tudjuk kezdeni a szezont, akár 19 versenyt is megtarthatunk” – mondta Brawn, akit a Motorsport.com szakoldal idéz.

"Ezt úgy oldanánk meg, hogy lenne három versenyhétvége egymás után, majd egy hét szünet és így tovább. Ehhez viszont a logisztikai helyzettel is számolnunk kell, de szerintem meg tudjuk tartani a 19 versenyt. Az is előfordulhat, hogy lesznek kétnapos hétvégéink is, például Kínában, ha végre eljutunk oda. Az embereink konzultálnak az FIA-val és csapatokkal, hogy minden rendben menjen. Ebbe a pillanatban a zártkapus versenyeken gondolkodunk, hogyan tudnánk az embereket eljuttatni a helyszínekre, hogyan védjük meg őket, és kiket engedjünk be a paddockba. Mindent átbeszélünk.”

Fotó: Formula1.com


Hozzászólások