Formula-E

Brendon Hartley is a Formula-E-ben folytatja

A kétszeres WEC-világbajnok, az F1-ben is megfordult új-zélandi lesz a Dragon Racing egyik pilótája az elektromos sorozat novemberben induló új szezonjában.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Újabb hely kelt el a Formula-E 2019/2020-as idényének rajtrácsán: a Dragon Racing bejelentette, hogy Brendon Hartley lesz az egyik versenyzőjük az elektromos széria hatodik szezonjában. Hartley a legnagyobb sikereit a hosszútávú-vb-n érte el, hiszen kétszer is világbajnok lett, egy ízben pedig a Le Mans-i 24 órást is megnyerte. Emellett az új-zélandi bő egy évet a Formula-1-ben is lehúzott a Toro Rossóban, ahol azonban mindössze négy pontot sikerült szereznie. Most a Formula-E-ben próbál szerencsét – így nyilatkozott a bejelentés kapcsán a Dragon közleményében:

„Örülök, hogy a Dragon Racinggel vághatok bele ebbe az új kihívásba. A Formula-E teljesen más, mint bármelyik versenysorozat, ahol eddig mentem, de bízom benne, hogy a különböző szériákban gyűjtött tapasztalatom az energiamenedzsment terén előnyt biztosít nekem újoncként is. Mindig is rajongója voltam az utcai pályáknak, s a Formula-E-ben van néhány vad helyszín. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a világ legjobb pilótáinak és gyártóinak egy része megy itt, izgalmas hellyé teszi a sorozatot. Már elkezdtem dolgozni a csapattal, és erősen úgy érzem, komoly sikereket érhetünk el a következő idényben.”

Azt még nem tudni, ki lesz Hartley csapattársa: idén Jose Maria Lopez és Maximilian Günther ment a Dragonnál, s bár az argentinnak saját bevallása szerint opciója van az istállónál, ez még nem garantál semmit – főleg úgy, hogy az újonc német jóval több pontot szerzett nála, pedig nem is állt rajthoz az összes futamon.

Mindenesetre így egyelőre négy alakulat teljes felállása ismert a 2019/2020-as szezonra: az Audinál Lucas di Grassi és Daniel Abt, a Venturinál Felipe Massa és Edoardo Mortara, a Virginnél pedig Sam Bird és Robin Frijns marad, míg az újonnan érkező Porsche Neel Janival és André Lottererrel vág bele az új kalandba. Rajtuk kívül a kétszeres bajnok Jean-Eric Vergne ülése biztos a DS Techeetah színeiben, de Lotterer átigazolásával az ő csapattársának kiléte még nem ismert.

Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások