TCR

Briché könnyű győzelmet szerzett, Engstler 7., Nagy 15.

A Peugeot-val versenyző pilóta a rajttól kezdve megállíthatatlannak bizonyult. A M1RA pontokat szerzett, viszont Tenke Tamásnak nem volt jó versenye.
A szombati káoszfutam után a vasárnapi verseny sem volt zökkenőmentes a TCR Europe hockenheimi fordulóján. Az első rajtkockából Julien Briché kezdhette meg a viadalt, Nagy Dániel és Tenke Tamás a 18., illetve 24. rajtkockából startolhattak. A 23 kör+1 perces verseny elején Briché simán megtartotta a vezetést, mögötte pedig Aurélien Comte és Jessica Bäckman jöttek el, miután a tavaly még a WTCR-ben versenyző pilóta a hajtűkanyarban megelőzte a hölgyversenyzőt. Az első áldozata a futamnak Stian Paulsen volt, akit az első körben Dusan Borkovic lökött ki a kavicságyba (a szerb boxutca áthajtásos büntetést kapott tettéért), és be is jött a biztonsági autó a pályára. Paulsenen kívül Mat’o Homola volt az, aki feladta a versenyt rögtön az első percekben. Nagy ekkor a 14. volt, míg Tenke hátraesett a mezőny végére.

Nagyjából 16 perc volt még hátra a futamból, amikor kiállt a safety car a mezőny elejéről. Az első pozíciókat elfoglaló pilóták simán eljöttek, viszont a hetedik helyért óriási csata zajlott, hátul pedig három autó is meglátogatta a füvet és a kavicságyat. A futamot egyébként később még Borkovic, Martin Ryba és Nelson Panciatici adta fel. Nagy változás ezután nem történt, így a Briché-Comte-Bäckman hármas futott be a dobogós pozíciókban. Luca Engstler ezúttal egy 7. hellyel szerzett pontokat a M1RA-nak, míg Nagy végül az utolsó pontszerző pozíciót kaparintotta meg. A Zengő Motorsport színeiben versenyző Tenke Tamás 25. lett.

A második futam teljes közvetítése
 A 2. futam végeredménye: Fotó: TCR Media

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások