TCR

Briché nyert, Engstler és Tenke is pontszerző (videó!)

Szokás szerint sok kemény csatával és a biztonsági autóval tarkított versenyt futott a TCR Europe mezőnye Spában. Ezúttal Julien Briché nyert, a magyar érdekeltségű versenyzők közül pedig Luca Engstler és Tenke Tamás is pontszerző helyen ért célba.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A magyar  érdekeltségű pilóták közül a M1RA-t erősítő Luca Engstler és Nagy Dániel a 16. és 21., míg a Zengő Motorsport színeiben induló Tenke Tamás pedig a 25. helyre kvalifikálta magát. Az első sorból Borkovic és Kajaia indulhatott – a grúz pilóta pontosabban csak indukhatott volna, mivel ő a rajtrácson ragadt. Nem sokkal tartott tovább a versenye Nagy Dánielnek sem, a Les Combes után állt a falba, némi külső segítséggel. Negyed órával a leintés előtt bejött a biztonsági autó a pályára, Bihel törte össze az autóját az Eau Rouge felé menet.
 
Jó tíz percig tartott, mire a két Hyundai-t eltakarították a pályáról, így csak öt perc és további egy kör maradt a mezőny számára a versenyzésre. Borkovic ugyan megőrizte a vezetést, ám a Les Combeshoz érve már Briché állt az élen, ráadásul a szerbet Clairet ki is forgatta a pályáról. Hasonlóan járt az utolsó előtti körben a pontversenyt vezető Magnus, akinek egy ütközés után sérült meg annyira az autója, hogy fel kellett adnia a versenyt. Briché szezonbeli harmadik győzelmét aratta Clairet és Homola előtt, ezzel az összetettben is átvette a vezetést. Luca Engstler a baleseteket kihasználva kilencedik pozícióban hozta be a Hyundait, Tenke Tamás pedig a 14. helyen ért célba a Cuprával. Folytatás július 13-14.-én a Red Bull Ringen.
A második verseny teljes közvetítése

Fotó: TCR Media


Hozzászólások