TCR

Briché rajt-cél győzelemmel napolta el a bajnokavatást (videó)

A pole-ból induló francia nyerte a TCR Europe monzai szezonzárójának első futamát, ám így is csak tíz pontot tudott lefaragni a kilencedik helyről dobogóra álló Files előnyéből. A M1RA és a Zengő Motorsport is pont nélkül maradt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A hétvégén Monzában rendezik a TCR Európa-kupa 2019-es idényének fináléját, ahol a bajnoki cím sorsa is eldől. Az időmérőn Julien Briché szerezte meg a pole-pozíciót, ezzel pedig rögtön öt pontot le is dolgozott a mindössze kilencedik helyen végző – igaz, ezzel a vasárnapi fordított rajtrácsos futamra második rajtkockát szerző – Josh Files előnyéből.
 
Briché a start után is megőrizte a vezetést peugeot-s márkatársa, Aurélien Comte előtt. A WTCR-t is megjárt francia nem is támadta márkatársát, Briché így rajt-cél győzelmet aratott az első futamon, idei negyedik sikerét jegyezve. Files eközben már a verseny elején feljött a kilencedik helyről a negyedikre, majd a hajrában utolérte Santiago Urrutiát, akit megelőzve elcsípte a dobogó harmadik fokát. Ezzel a hyundaios brit csak tíz pontot veszített a fórjából, így 33 egységnyi előnnyel várhatja a mindent eldöntő vasárnapi viadalt, amelyen maximálisan 40 pontot lehet még szerezni.
 
Ami a magyar érdekeltségeket illeti: a M1RA-t ezen a hétvégén egyedül képviselő Luca Engstler számára nem sokáig tartott a verseny, a 17. helyről induló német már az első körben összekoccant Gianni Morbidellivel, amely után kénytelen volt kiállni a bokszba – igaz, később visszatért még a pályára a Hyundaijal. A Zengő Motorsport Cupráját vezető Tenke Tamás a 27. helyen futott be.
 
A szezon utolsó futama vasárnap 11:35-kor startol – addig is mutatjuk a mostani verseny teljes közvetítését, amely egyébként szokás szerint látványos csatákat és néhány koccanást is hozott a mezőnyben:

Fotó: TCR Media


Hozzászólások