Brivio jövőre visszatérhet a Suzukihoz – A csapat Misanoban tehet bejelentést

A hírek szerint Davide Birvio nem igazán tudta megszokni a Forma1 közegét, ezért az olasz szakember egy év távollét után visszatér korábbi sikerei helyszínére, a MotoGP-ben, azon belül is a gyári Suzuki istállóhoz. Természetesen csapatfőnökként…
Forgó Ariel János 2021-10-10 13:11:57
Úgy hírlik tehát, hogy Davide Brivio a Suzuki korábbi csapatfőnöke (nem mellékesen 2004 és 2010 között Valentino Rossi csapatvezetője is) visszatér tavalyi munkaadójához. Azok után, hogy a japán márka a Forma1-es Alpine F1 Team-hez való igazolás végett elveszítette csapatfőnökét, a Suzukinál úgy döntöttek, hogy a menedzsmenten belül megosztják ezen tisztséggel járó feladatokat és mintegy bizottságként hoznak döntéseket az egyébként csapatvezetőre háruló kérdések kapcsán. Ebben az is szerepet játszott, hogy a kékek nem találtak (?) olyan szakembert, akit Brivio helyettesítésére felvehettek volna. A Suzuki idei teljesítményét látva azonban azt mondhatjuk, hogy nem igazán vált be az új struktúra, melyet a csapat háza tájáról érkező hírek is megerősítenek.
 
Brivio (balra) és Joan Mir 2020-ban, a világbajnoki cím megszerzését követően
 
Habár felmerült Wilco Zeelenberg neve is (jelenleg Petronas Yamaha csapatmenedzsere) sőt a Suzuki még tárgyalóasztalhoz is ült vele, de a holland szakember végül úgy döntött, hogy marad jelenlegi csapatánál. Davide Brivio neve nem csupán szükségmegoldásként került képbe, hiszen mindkét fél jól járna az ismételt közös munkával, ugyanis a hírek szerint Brivio nem igazán tudta megszokni az F1 közegét, a Suzuki pedig visszakapná csapatfőnökét, aki tavaly, 20 év után, Joan Mirrel együtt a világbajnoki címig vezette őket. Brivio visszatérését a következő (október 22-24.) misanoi versenyhétvégén jelenethetik be.

Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast