Superbike

Brno helyett Jerez, egy kérdőjel – itt az előzetes 2019-es naptár

13 fordulóból fog állni a Superbike-világbajnokság következő szezonja, amelynek menetrendjében találhatunk néhány változást és egy még meg nem nevezett helyszínt is.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Két héttel a 2018-as évad zárása után végre kiadták a szervezők a Superbike-világbajnokság előzetes 2019-es versenynaptárát, amely azonban még így sem teljes, ugyanis a 13 forduló egyikének helyszíne még ismeretlen – igaz, ha lehet hinni a korábbi pletykáknak, akkor jó eséllyel a dél-afrikai Kyalami rendez futamokat július közepén.
 
A magyar szurkolók szempontjából kevésbé örömteli hír, hogy Laguna Seca kiesése mellett Brno is mindössze egy év után újfent kikerül a kalendáriumból, cserébe viszont visszatér Jerez, így újfent két spanyol állomása lesz az évnek. Ezt leszámítva csak az időpontok terén történt változás az idei naptárhoz képest, Donington például nyár közepi időpontra került át az eddigi májusi helyett.
 
A szezon amúgy szokás szerint február utolsó hétvégéjén rajtol Phillip Islanden – ezt megelőzően lesz egy hivatalos teszt is az ausztrál pályán az adott hét első két napján. Zárás pedig október végén Katarban, ám különbség az eddigiekhez képest, hogy oda már nemcsak a Superbike és a Supersport mezőnye látogat el, hanem a Supersport 300-asok számára is ott fejeződnek be a küzdelmek (Phillip Islandre, Thaiföldre és Argentínába továbbra sem utaznak el ők).
 
A Superbike-vb előzetes 2019-es versenynaptára:
Február 22-24.: Phillip Island, Ausztrália
Március 15-17.: Buriram, Thaiföld
Április 5-7.: Aragón, Spanyolország
Április 12-14.: Assen, Hollandia
Május 10-12.: Imola, Olaszország
Június 7-9.: Jerez, Spanyolország
Június 21-23.: Misano, Olaszország
Július 5-7.: Donington, Egyesült Királyság
Július 19-21.: ???
Szeptember 6-8.: Portimao, Portugália
Szeptember 27-29.: Magny-Cours, Franciaország
Október 11-13.: San Juan, Argentína
Október 24-26.: Losail, Katar

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások