Superbike

Brno kieshet, Dél-Afrika visszatérhet a WSBK naptárába

Sajtóhírek szerint a cseh pálya csak egyetlen évig szerepelt ismét a WSBK menetrendjében, cserébe viszont 2019-ben újra lehet verseny Jerezben és Kyalamiban is.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Miközben a MotoGP már néhány hete kiadta az előzetes – és gyakorlatilag véglegesnek tekinthető – 2019-es versenynaptárát, a Superbike-világbajnokság esetén szokás szerint csak egy-két pletykát lehetett egyelőre hallani a jövő évi menetrend alakulásáról. A SpeedWeek.com most összeszedte az információi alapján, hogy hogyan nézhet ki a WSBK következő szezonja, amely állítólag a mostani 13 helyett 14 fordulóból állhat, viszont a helyszínek tekintetében lenne néhány változás.

A magyar szurkolók számára legfontosabb, egyben legszomorúbb hír, hogy úgy tűnik, Brno csak erre az egy évre tért vissza a körforgásba: a cseh pálya szerződése csupán 2018-ra szólt a Dornával, és minden jel arra mutat, hogy jövőre már nem látogatnak el oda Jonathan Rea-ék. Cserébe visszatérhet az idén mellőzött Jerez, ám ami ennél is érdekesebb, hogy a német szaklap úgy tudja, hogy a dél-afrikai Kyalami is újra versenyt rendezhet: ott legutóbb 2011-ben vendégeskedett a mezőny.

Brno tehát távozhat, Jerez és Kyalami pedig csatlakozhat a naptárhoz, a többi helyszín és a futamok sorrendje is többé-kevésbé változatlan maradna a mostani szezonhoz képest. Az idény szokás szerint február végén indulna Phillip Islanden, majd következne Thaiföld, valamint az európai futamok sora Aragónnal, Assennel és Imolával. A jerezi versenyre június elején kerülne sor, ezt követné Laguna Seca, valamint Misano és a júliusra áthelyezett Donington Park-i forduló. Kyalami augusztus közepén rendezhet futamot, majd ősszel 2018-hoz hasonlóan a Portimao, Magny-Cours, Argentína, Katar menettel zárulna az évad.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások