F1

Brown: „Vettel nem is volt opció 2021-re”

A McLaren vezérigazgatója tiszta vizet öntött a pohárba, elmondása szerint egyáltalán nem volt tervben a német szerződtetése a jövő évre.
Miután Sebastian Vettel és a Ferrari úgy döntöttek, hogy nem folytatják tovább a közös együttműködést a 2020-as szezon után, kérdéses, hogy mi lesz a némettel a továbbiakban. A pletykák szerint két csapat is ajánlott neki ülést, név szerint a McLaren és a Renault, azonban a wokingiak vezérigazgatója, Zak Brown elmondta, hogy semmi valóságalapja nem volt a híreszteléseknek, mivel egy szót nem tárgyaltak a négyszeres világbajnokkal egy esetleges szerződésről – szavait a GpToday.net és a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Nyilvánvalóan Seb egy nagyszerű versenyző, mivel négyszeres világbajnok, de a mi célunk a szünetben az volt, hogy Daniellel vagy Carlosszal (Sainz – a szerk.) folytassuk tovább. Nem tárgyaltunk senki mással, és amúgy is Seb távozásának híre már nagyon későn jött, hogy egyáltalán kezdjünk vele valamit. Ha körülnéz, nem igazán van lehetőség a Mercedesnél és a Red Bullnál sem, nálunk megint nem, tehát marad a Renault. A következő kérdés pedig az, hogy Seb egyáltalán akar-e olyan csapathoz menni, akiknek valószínűleg nincs esélye a győzelemre jövőre. Hacsak nem akar ismét felépítkezni, akkor azt hiszem, hogy sajnos vissza fog vonulni.”

A McLaren végül a hétszeres futamgyőztes Daniel Ricciardót csábította magához, Brown pedig bízik benne, hogy ezzel a lépéssel ismét feljebb tudnak kapaszkodni a mezőnyben: „Remélem, hogy segít nekünk a következő szintre lépni. Egy olyan futamgyőztes versenyzőt megszerezni, mint Daniel, minden bizonnyal azt mutatja, hogy helyes irányba haladunk, és ő is hisz ebben. Már egy pár évvel ezelőtt érdeklődtünk utána, mielőtt úgy döntött, hogy végül csatlakozik hozzánk. Akkor azt mondta, hogy számunkra nagyon nehéz időszak jön, de akkor még nagyon sok tennivaló volt a csapat fejlődése érdekében, mivel sem Andreas Seidl, sem James Key nem volt nálunk, így a vezetőséget sem tudtam átformálni. Szóval nagyon sok ígéret volt, plusz jött egy rossz szezonunk is, én pedig láttam, hogy ebből egy „meglátjuk, mi sül ki ebből” lesz Daniel számára.”

Fotó: Ferrari S.p.A


Hozzászólások