Formula-E

Buemi indulhat az élről szombaton, Vergne és Di Grassi a mezőny közepén

A Nissan svájci pilótája a szezon során már harmadszor zsebelte be a pole-t, miközben a két fő bajnokesélyes csak a 10. és 14. helyekről vághat neki az idényzáró első felvonásának.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

New Yorkba érkezett a Formula-E mezőnye, ahol ezen a hétvégén rendezik a duplafutamos szezonzárót. Szombaton a két szabadedzés után már az időmérőn volt a sor, a bajnokesélyesek pedig már a csoportkörben elvéreztek annak is köszönhetően, hogy elsőkként kellett kigurulniuk a pályára: az összetettet vezető Jean-Eric Vergne a tizedik, az őt 32 pontos távolságból üldöző Lucas di Grassi a 14. pozícióba kvalifikálta magát. Az első ötösből egyébként senki sem fért be a Superpole-ba.
 
A rajtelsőséget végül idén immár harmadik alkalommal Sebastien Buemi zsebelte be, ráadásul a korábbi bajnok bő négy tizedet kiosztott az őt követő Pascal Wehrleinnak. Alex Lynn lett a harmadik, Daniel Abt a negyedik, rajtuk kívül pedig Alexander Sims és Sam Bird vett még részt a Superpole-ban. Az első futam ma este 22 órakor startol, s az Eurosport 1 élőben közvetíti.
 
Az időmérő végeredménye:

Fotó: Nissan


Hozzászólások