F1

Button: „A Ferrari rossz embert választott második számú versenyzőnek”

A korábbi F1-es versenyző szerint a maranellóiak hibát fognak elkövetni azzal, ha a Carlos Sainzot Charles Leclerc mögé szorítják a szezonban.
Miután a Ferrari nemrég bejelentette, hogy hat közös év után az idei szezon végén elválnak útjaik Sebastian Vettellel, nagy kérdés volt, hogy ki lesz a négyszeres világbajnok utódja. Az olaszok azonban nem teketóriáztak sokáig, két nappal később már ki is derült, hogy spanyol Carlos Sainzot csábították magukhoz a McLarentől, aki két évre írt alá, viszont a korábbi Formula-1-es versenyző, Jenson Button szerint, ha a Ferrari az alárendelt szerepet szánja Sainznak, azzal igencsak meg fog törni a csapategység:

„Úgy gondolom, Carlos egy győztes típus, pont, mint az apja” – idézi 2009 világbajnokát a GpToday.net szakoldal. „Nagyszerű karakter, és a lehető legjobbját akarja mutatni, világbajnokságot nyerni, emiatt azt érzem, hogy rossz embert választottak ahhoz, hogy megtartsák a csapaton belüli jó hangulatot. Ha Binotto úgy gondolja, hogy jó pilótapáros van a kezei között, és Carlos nem dolgoztatja meg Leclerc-t a pénzéért, akkor nagyon is téved.”

„A McLarenben láthattuk, hogy szinte az egész csapat mögötte áll, és ez nagyon sok önbizalmat adott neki, következetes és nem hibázik. Hirtelen a Ferrarihoz menni teljesen más. Nagy a nyomás rajtad mindenki részéről, mivel itt csak a csapat számít. A versenyzők is fontosak, de a Ferrarinál nincs olyan hogy egy valaki. Ez egy nagy csapat, és itt nem magadnak, hanem a Ferrarinak nyersz, tehát érdekes lesz, hogyan fog változni a hangulat és a versenyzési stílus ebben a helyzetben.”


Fotó: McLaren Media Centre


Hozzászólások