Superbike

Camier a Barni Racing Ducatiján folytatja jövőre

A bolognaiak szatellit gárdája hivatalosan is megerősítette, hogy a Hondától távozó brit motoros lesz jövőre a versenyzőjük a Superbike-világbajnokságon.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Leon Camier 2010 óta számít a Superbike-vb mezőnye többé-kevésbé állandó tagjának. Idén az Althea Moriwaki Honda csapatánál versenyzett – már amikor tudott, hiszen több hónapot kénytelen volt kihagyni sérülés miatt. Mire visszatért, gyakorlatilag biztossá vált, hogy távoznia kell a HRC-től, amely 2020-ban Alvaro Bautistát és a hírek szerint Takumi Takahashit fog indulni a korábbinál is nagyobb gyári támogatást élvező alakulatában.
 
A brit motoros jövője ezzel bizonytalanná vált, egy ponton az is felmerült, hogy akár a Brit Superbike-ba is visszatérhet, ahol 2009-ben bajnok lett. Végül azonban ma hivatalosan is bejelentette a Barni Racing, hogy Camier ülhet fel a Ducatijukra jövőre. A Marco Barnabó által irányított privát istálló tavaly még Xavi Foresszel, idén pedig Michael Ruben Rinaldival szerepelt, az olaszt fogja váltani Camier, aki novemberben már ki is próbálhatja a V4-es Panigalét.
 
„Nagyon várom ezt az új kihívást a következő szezonban” – idézi Camier szavait a WorldSBK.com. „A motorozási és fejlesztési képességeim legjavát fogom nyújtani, hogy erős eredményeket érhessünk el Marcóval és a csapatával. Közeli a kapcsolatuk a gyárral, és egy nagyon szenvedélyes, mérnöki beállítottságú csoport, amely az eredményekre koncentrál, és hiszen, hogy remekül fogunk együtt dolgozni. Ugyanakkor most még arra koncentrálok, hogy a lehető legerősebben zárjam a szezont a jelenlegi csapatommal.”

Fotó: Honda Racing


Hozzászólások