MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Catalunya 2026-ig hosszabbított, miközben Austin menti magát

Nemrég a Dorna hivatalosan bejelentette, hogy 2026-ig szerződést hosszabbítottak a Barcelona mellett fekvő catalunyai aszfaltcsíkkal, miközben a földgömb túloldalán az austini pálya igyekszik menteni magát és egyben megőrizni helyét a világbajnoki kalendáriumban.
Forgó Ariel János 2021.11.29. 19:32:37
Olvasási idő: 2 perc
A klasszikusnak nevezhető catalunyai pálya tehát 2026-ig még biztosan a MotoGP versenynaptárának része lesz, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden évben ellátogat majd ide a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnye. Amit biztosra lehet venni, hogy 2023 és 2026 között minimum két alkalommal rendeznek majd a helyszínen versenyt. Ennek oka az, hogy a Dorna limitálni szeretné a spanyol helyszínek számát a kalendáriumban, hiszen köszönhetően az olyan pályáknak, mint Jerez, Catalunya, Aragón, Valencia, túl soknak találják a spanyolországi viadalokat, így még korábban az az ötlet született, hogy az egyes helyszínek évenként változó rotációban kerülnének a versenynaptárba. Egyszóval míg az egyik pálya adott évben rendezne MotoGP futamot, addig a másik nem, a következő évben pedig pont fordítva.
 
Amennyiben pedig versenyhelyszínekről beszélünk, akkor mindenképpen fontos információ, hogy az egyesült államokbeli austini pálya üzemeltetői eleget tesznek a többek között MotoGP versenyzők által adott ultimátumnak, vagyis újraaszfaltozzák a ring kritikus részeit. A hírek szerint a 2-es kanyar bejáratától, egészen a 10-es kanyar kijáratáig új aszfaltréteget kap a pálya. A munkálatok februárban kezdődnek majd, vagyis az április 10-én esedékes amerikai nagydíjig bőven lesz idő azokkal végezni. Habár az eredeti kérés az lett volna, hogy az egész aszfaltcsíkot újítsák fel, azonban a pálya üzemeltetői jelezték, hogy ez nem lehetséges, ugyanakkor nem is indokolt, így a legkérdésesebb részre fektetik a hangsúlyt.

Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast