Chaz Davies év végén befejezi a WSBK pályafutását!

Az idei az utolsó szezonja a Superbike világbajnokságon.
P1race.hu 2021-09-23 18:53:58
Csütörtök délután Chaz Davies, a GoEleven Ducati versenyzője sajtótájékoztatót tartott. Ezen elmondta: A 2021-ES SZEZON VÉGÉN BEFEJEZI A PÁLYAFUTÁSÁT A SUPERBIKE VILÁGBAJNOKSÁGON!

„Szeretném elmondani, hogy sajnos – bár, bizonyos szempontból szerencsére – az idei az utolsó szezonom a Superbike világbajnokságon. Sok gondolat van a fejemben, de úgy érzem, most van itt az ideje, hogy meghozzam ezt a döntést. Sokat gondolkodtam és mérlegeltem, hogy ez-e a helyes lépés, de most már belül boldog vagyok, és biztos vagyok abban, hogy ez az.”

A sajtótájékoztatón jelen volt a Superbike VB mezőnyének jó része is. Versenyzőtársa, Scott Redding megkérdezte tőle, hogy tervezi-e másutt folytatni a versenyzést, vagy csak a családjának fog élni ezentúl. Erre azt válaszolta: „Ezt még így nem tudom megválaszolni. Azt tudom, hogy ezen a szinten már nem szeretnék versenyezni, de az emberben ez ottmarad... továbbra is formában tartom magam supermotozással és motokrosszal, de őszintén megmondva, nem keresek lehetőségeket. Ha esetleg valaki megkeres és letesz elém egy jó ajánlatot, pl. tesztlehetőség, akkor mérlegelni fogom, de egyelőre nem gondolkodom ilyesmin.”

2011-ben megnyerte a Supersport VB-t, majd később a WSBK-ban háromszor lett második

Egy másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem azonnal vonul vissza, ezt a szezont még végig akarja csinálni, és azon dolgozik, hogy Argentínában már versenyezhessen. Mint mondta: „nem kórházban akarja befejezni a pályafutását”.

Már tavaly is gondolkodott a befejezésen, de elvállalt még egy évet a GoEleven Ducatinál.
„Tavaly már nagyon közel voltam a befejezéshez, hiszen megfelelő lett volna meglépnem. Megnyertem a szezonzárót, a győzelem íze ott volt a számban. De végül elvállaltam még egy évet, amit nagyon élveztem, bár nem volt túl sikeres. Megismertem új embereket egy új csapatnál, szerettem a GoEleven csapatot, bár végül nem működött a dolog. Tavaly vacilláltam, hogy meglépjem-e, de most már nincsenek kétségeim afelől, hogy eljött az idő.”

Ezzel zárta gondolatait:
„Nem fogok csak úgy eltűnni, Argentínában már versenyezni szeretnék. De ahogy mondtam: nagyszerű emberek vannak itt, versenyzők, technikusok, nagyon hálás vagyok mindenért, amit ez a bajnokság adott. De most már szeretném visszavenni a gázt, több időt tölteni otthon a kislányommal. Most már ideje továbblépnem. Sok embernek kell köszönetet mondanom, nem is tudom mindnyájukat felsorolni. Köszönöm mindenkinek, minden jót kívánok!"

A sajtótájékoztató itt nézhető vissza.

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast