Ciabatti: „Rossi olyan a MotoGP-ben, mint Jordan a kosárlabdában”

A Ducati MotoGP projektjének igazgatója szerint Valentino Rossi egyszeri és megismételhetetlen, ugyanakkor bízik benne, hogy esetleg az ő versenyzőjük lehet majd az, aki átveszi a szerepét a szurkolók szemében.
P1race.hu 2021-09-22 08:57:51
Az utóbbi két versenyen nagyon ment a szekér a Ducatinak, hiszen Francesco Bagnaia jóvoltából Aragonban és Misanoban is futamgyőzelmet szereztek. Többek között ezen eredményeknek, illetve az eddigi versenyek során mutatott teljesítménynek és egyben pontgyűjtögetésnek köszönhetően, 13 egységgel a Yamaha előtt vezetik a konstruktőri világbajnoki pontversenyt. A Ducati MotoGP projektjének igazgatója az eddigi sikerek és olasz versenyzőjük kapcsán abban reménykedik, hogy a hazai szurkolók szimpátiáját elnyerhetik majd, azonban tisztában van vele, hogy erre még várniuk kell. „Múlt vasárnap a lelátók sárgák voltak, hiszen Valentino utolsó előtti alkalommal versenyzett Olaszországban. Bízzunk benne, hogy jövőre ezek a lelátok pirosra változnak: Pecco Bagnaia a VR46 Akadémia versenyzője és Ducatival versenyez. Bízunk benne, hogy a jövőben a Ducati és Bagnaia az lehet a MotoGP-ben, mint ami a Forma1-ben.” – értette ezt Paolo Ciabatti arra, hogy egy monzai Forma1-es futamon például vörösen izzanak a lelátók a márka rajongóinak köszönhetően. A Ducati jövőre összesen négy istállóval és nyolc versenyzővel áll majd rajthoz a MotoGP mezőnyében. A gyári csapatban Francesco Bagnia és Jack Miller, a Pramac Racing színeiben Johann Zarco valamint Jorge martin, a Gresini Racingnél Fabio Di Giannantonio és Enea Bastianini, míg a VR46-nál Luca Marini és egy egyelőre még be nem jelentett versenyző húzza a gázt 2022-ben.
 

 
A projektigazgatónak egyébként feltették a kérdést, hogy szerinte soraikban tudhatják-e az új Valentino Rossit, vagyis a kilencszeres világbajnok méltó utódját, melyre Ciabatti a következőképpen felelt: „Több újoncunk is van, akik nagyon erősek. Bastianini például egy kétéves motorral állhatott dobogóra. Aztán ott van Bagnaia, aki persze nem az új Rossi, hiszen Valentino több mint 12 évig volt bajnok. Neki köszönhetően rengeteg nőtt a sportág népszerűsége, így ennek jegyében csak egy Valentino van, nem lesz másik hozzá hasonló. Az ő karaktere olyan mint Michael Jordané. Számos bajnok van a kosárlabdában, azonban Jordanből csak egy van.” Ha pedig már az "Egek Ura" szóba került: Michael Jordan és a Chicago Bulls utolsó bajnoki szezonjáról, illetve egyúttal a Jordan féle "Bulls dinasztiáról" készített, 2020 elején bemutatott Netflix dokumentumfilm sorozat (The Last Dance) óriási sikere egyfajta "lavinát" indított el, hiszen azóta több egyéb sportágat illetően is hasonló alkotások láttak napvilágot, nemrég például Michael Schumacher pályafutásával kapcsolatban. Nem lennének meglepődve, ha Rossi visszavonulását követően róla is megjelenne hasonló.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast