Supersport

Cluzel: „Remélem, hogy 2020 lesz az én évem”

A francia versenyző beszélt az idei szezonról, és reméli, hogy végre megszerezheti a világbajnoki címet, emellett elmondta, kit tart eddigi legnagyobb riválisának.
Jules Cluzel 2012 óta versenyez a Supersport világbajnokságon, és mindössze egy szezonjában csúszott le a világbajnoki dobogóról. Háromszor végzett a bajnokság második, és háromszor pedig a harmadik helyén, de még nem sikerült elnyernie a világbajnoki trófeát. A GMT94 Yamaha versenyzője úgy érzi, hogy sokszor volt balszerencséje az évek alatt, és reméli, idén végre minden jól alakul, Cluzel szavait a WorldSBK.com idézi:

„Nehéz 2020-ról bármit is mondani a koronavírus miatt. Folytatni akarjuk a szezont, és úgy tűnik, ez lehetséges lesz. Remélem ez az én évem lesz, és dolgozni is fogok érte. Erősnek érzem magam, és tapasztaltnak is. Sok dolog történt már velem, és nem akarok a negatívakra tekinteni, mert talán egy kicsit szerencsétlen is voltam. Szeretnék pozitív maradni. Minél több futamot akarok nyerni, és világbajnok szeretnék lenni, ez az álmom, és ezért küzdök. Ha eljön az a nap, amikor már nem lesz esélyem a címért harcolni, akkor visszavonulok. Ha folytatom, akkor azért teszem, mert nagyon erősnek érzem magam.”

A francia versenyzőt kérdezték még arról, hogy kit érez a valaha volt legnagyobb riválisának, amire a következőt válaszolta: „Azt mondanám, hogy Sofuoglu, mert ha a verseny előtt nem tűnik jónak, akkor sem szabad leírni, mert nagyon erősen tud küzdeni. Kívülről úgy tűnhet, hogy van köztünk feszültség, de a versenyzés ilyen. Amikor rajtad van a bukósisak, nem gondolkozol, de mi barátok vagyunk, és nagyon tiszteljük egymást.”

Cluzel mesélt még a 2015-ös asseni csatájukról, amikor kettejük között a verseny utolsó kanyarjában dőlt el a győzelem, és végül Kenan Sofuoglu nyerte a futamot: „Erősnek éreztem magam, és mindketten az utolsó kanyarra vártunk. Nagyon feszült helyzet volt, 20 körön keresztül erre készültünk. Egy kicsit szomorú voltam, mert második lettem, miután összeértünk. Talán megbántam azt, amit akkor éreztem. A verseny után beszéltünk, és minden rendben volt. A következő futamon aztán újra csatáztunk, ami szintén nagyszerű volt.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások