WTCR

Coronel és egy új-zélandi pilóta is részt vett az Alfa Romeo tesztjén

Kétnapos tesztet teljesített a Romeo Ferraris Vallelungában, ahol összesen négy pilóta körözött az Alfa Romeo Giulietta TCR-rel.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Bár az Alfa Romeo a 2018-as WTCR-idény jelentős részében a pontszerzésért is csak néha tudott harcba szállni, voltak megvillanásai az olasz márkának: Suzukában például Kevin Ceccon révén pole-t és győzelmet is szereztek. Sem a Giulietta TCR-eket építő Romeo Ferraris, sem az autókat futtató Team Mulsanne nem jelentette még be, milyen terveik vannak 2019-re nézve, de a jelek alapján még komolyabban veszik a felkészülést a világkupa következő szezonjára.
 
A Romeo Ferraris ugyanis kétnapos teljesített az olaszországi Vallelungában, ahol nem kevesebb, mint négy pilóta vezethette az autót. Közülük Ceccon neve a legkevésbé meglepő, de a fiatal olasz mellett lehetőséget kapott a szezon végén a Boutsen Ginion Racing Hondájával néhány versenyt teljesítő Ma Qing Hua, aki korábban a WTCC-ben futamot is tudott nyerni, valamint az ugyanennél az istállónál roppant gyenge idényt teljesítő Tom Coronel is – nem kizárt, hogy a holland az idei eredményei után esetleg Alfa Romeóval folytatja majd a Honda helyett.
 
A negyedik versenyző Jono Lester volt, aki három társával ellentétben először vezetett TCR-autót. A 29 éves új-zélandi pilóta elsősorban GT-versenyeken szerepelt az elmúlt években, de a közösségi oldalán közzétett bejegyzés alapján elképzelhető, hogy jövőre már a WTCR-ben láthatjuk viszont: „Köszönöm a Romeo Ferrarisnak, hogy mindezt lehetővé tette. Ki tudja? Lehet, hogy jövőre újra itt találkozunk” – írta Lester.
 
Fotó: Romeo Ferraris


Hozzászólások