MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Cortesét a szülővárosában ünnepelték (videó)

A hétvégén a Red Bull és a KTM óriási győzelmi fogadtatásban részesítette Sandro Cortesét a szülővárosában, Berkheimban. Az apró városka lakossága (2500 fő) ebből a nemes alkalomból teljesen felbolydult, és nem mellesleg tíz ezer főre duzzadt, hogy méltó módon megünnepelhessék a történelem első moto3-as világbajnokát.
2012.11.20. 09:51:22
Sandro Cortese két fordulóval a világbajnokság vége előtt, Malajziában hódította el a bajnoki címet a többiek orra elől, máris a nagy osztrák gyártó, a KTM MotoGP-be való visszatérésének első évében. A KTM eddig csak az offroad-tudományok területén jeleskedett, most viszont az aszfaltozott pályák történelemkönyvében is maradandót alkotott.
Cortese hatalmasra sikerült ünnepi partyján ott volt a KTM Motorsport Osztályának vezetője, Pit Beirer és a Red Bull KTM Ajo csapat főnöke, Aki Ajo is, akik egy nem várt meglepetéssel szolgáltak a versenyzőjük számára. „Sandrissimo” megkapta emlékbe a motorját, azt a KTM-et, ami az idei tizenhét nagydíjon tizenötször vitte a hátán a dobogóig. Az óriási parádéból Sandro családja, barátai, versenyzőtársai és drukkerei egyaránt kivették a részüket. Megjelent a jeles eseményen a DTM-ben szereplő Red Bull Abt Sportsline csapat és Mathias Ekstroem, aki mellé beült Cortese néhány kör erejéig, Uwe Dolderer a Red Bull Flying Bullstól speciális légi bemutatóval készült, és Stefan Bradl is jelen volt, hogy gratuláljon. A KTM azzal fejezte ki még látványosabban a tiszteletét, hogy az összes ausztriai és az összes németországi dolgozójuk megjelent, és magukkal hozták a vállalat PowerWear kollekcióját is. Az igazi fesztiváli hangulat viszont nem lett volna teljes a látványos FMX show nélkül, a kaucsukkarikák nagy bánatára pedig az ünneplés ízére Cortese is hamar rákapott.

Cortese jövőre már a Moto2-ben húzza gázt, viszont abban a kategóriában a KTM nincs jelen, ezért kénytelen volt váltani, és az Intact Kalex Teamhez szerződött. Éppen ezért a KTM PR-menedzsere, Thomas Kuttruf egyfajta búcsúajándékként még egy vadonatúj KTM 390 Duke-kal is megfejelte a regnáló moto3-as világbajnok szuvenír-gyűjteményét. Ezt a motort pont a múlt héten mutatták be Milánóban az EICMA-n. Amikor Kuttruf átadta a Duke-ot, csak ennyit mondott Cortesének: „Vezess továbbra is KTM-et!”, utalva ezzel arra, hogy most gyakorlatilag elválnak útjaik, de a KTM és Cortese neve örökre egybeforrt.
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast