Superbike

Cortesével és Melandrival lép fel a Superbike-ba a GRT Yamaha

Újabb hosszú ideje keringő pletyka nyert megerősítést: a Supersportban remeklő GRT Yamaha 2019-ben már az elitkategóriában indul, méghozzá az idei WSSP-bajnokkal és a Ducatitól távozni kényszerülő olasszal.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Hosszú hónapok óta biztosra lehetett venni, a milánói EICMA-n pedig végre a hivatalos bejelentés is megtörtént: 2019-ben már a Superbike-világbajnokság mezőnyében láthatjuk a GRT Yamaha alakulatát. Az istálló roppant sikeres két éven van túl a Supersportban, hiszen tavaly Lucas Mahias világbajnok lett a színeikben, idén pedig vb-ezüstöt szerzett a francia. Jövőre egy kategóriával feljebb láthatjuk őket, méghozzá a közleményük szerint két gyárilag is támogatott Yamaha YZF-R1-essel. Nem véletlen, hogy Filippo Conti csapatmenedzser úgy fogalmazott: szeretnének legalább olyan sikeresek lenni a WSBK-ban, mint voltak eddig a WSSP-ben.

Az biztos, hogy ehhez két igen erős versenyző áll majd a rendelkezésükre, ugyanis egyúttal a jövő évi felállásukat is bejelentették. Sandro Cortese érkezése jó ideje borítékolható volt, így a 2012-es Moto3-as és az idei Supersport-világbajnok jövőre bemutatkozhat a Superbike-vb mezőnyében is. Csapattársa pedig nem más lesz, mint Marco Melandri, aki első WSBK-s idényében már szerepelt Yamahával, idén viszont sokáig kérdéses volt a jövője azok után, hogy a Ducati elküldte őt Alvaro Bautista érkezése miatt – állítólag a csapat két fiatalt szeretett volna indítani, de a Dorna is besegített a rutinos olasznak. Ő nem nyilatkozott a mai közleményben – vélhetően a ducatis szerződése sem teszi ezt lehetővé –, Cortese viszont a következőket mondta:
Melandri 2011-ben már versenyzett Yamahával a Superbike-ban

„Az, hogy megnyertem a Supersport-világbajnokságot, majd a GRT Yamahával felléphetek a Superbike-ba, egy valóra vált álom számomra. Rendkívül boldog vagyok, hogy a projekt részese lehetek, és bár ez egy nagy lépés, már várom a kihívást. Alig várom, hogy elsőként felülhessek a motorra a hónap későbbi részében Jerezben, hogy megkezdhessem vele az ismerkedést. Olyan lesz ez számomra, mint egy előrehozott karácsony: még soha nem mentem ilyen nagy motorral, ezért olyan vagyok, mint egy kisgyerek, aki vár az ajándékára! Fizikailag is nagyobb megterhelés lesz majd vele motorozni, s mivel jövőre már három futam lesz hétvégenként, keményen kell edzenem a télen, hogy biztosan készen álljak.”

Fotó: Yamaha Racing; WorldSBK Media


Hozzászólások