MotoGP

Crutchlow az Apriliát célozza meg 2021-re

Még nincs jövő évi csapata a brit versenyzőnek, ugyanakkor erősen rajta van az ügyön, hogy csatlakozzon az Apriliához.
Azok után, hogy bejelentették, hogy Alex Marquez a következő idényben az LCR Hondánál fog versenyezni, egyértelmű volt a csapattól Cal Crutchlow-nak kellett távoznia. Nos, hogy mi lesz a sorsa, továbbra sem tudni, ugyanakkor a brit erősen utal arra, hogy 2021-ben az Aprilia alakulatát erősítse Aleix Espargaro csapattársaként – szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Jól akarok teljesíteni, még mindig gyors vagyok. Szerintem ezt a tegnapi nap folyamán meg is mutattam, ráadásul szinte egy kézzel, egy nehezen kezelhető motoron. Hogyha lesz lehetőségem, hogy jövőre is versenyezzek, akkor azt az Apriliánál szeretném megtenni, de lesz, ahogy lesz. Úgy gondolom, hogy nagyszerű lenne a kapcsolat köztem és a csapat között. Jó munkát tudnék végezni, és szerintem a motorban is megvan a kellő potenciál a dobogós helyezéshez, amit jó le elérni.”

Espargaro ehhez csak annyit fűzött, hogy neki egyszerűen csak egy gyors csapattársa lenne szüksége: „Nem nagyon lehet megmondani, hogy Cal mennyire gyors, szóval az én oldalamról nézve, csak egy nagyon gyors csapattárs kellene. Nem kell simán gyors, ha van melletted egy extrém erős, így könnyebb új dolgokat is kipróbálni, és egy olyan pályán, ahol szenvedsz, össze lehet hasonlítani az adatokat. Cal az elmúlt években megmutatta, hogy a mezőny egyik legerősebb versenyzője, annak ellenére, hogy a balesetek és sérülések miatt nincsenek most jó pillanatai. Ha az Aprilia tárgyal Dovival és Callal, az már jó jel, hiszen mindkettőjüknek jó versenyzője. Ugyanakkor hangsúlyozom, hogy a 2021-es év nagyon fontos lesz számunkra, mert a mostani motor az eddigi legjobb, amit a csapat valaha is épített a MotoGP-ben.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások