MotoGP

Crutchlow nem akar újabb rehabilitációval töltött telet

Nagy dilemma előtt áll a brit: ugyan egyre többször kínozzák fájdalmakat tavaly eltört bokájában, mégsem biztos, hogy újra kés alá szeretne feküdni a hosszú gyógyulási idő miatt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Cal Crutchlow a 2018-as Ausztrál Nagydíj hétvégéjén esett hatalmasat: a bukás során több helyen is eltört a bokája, az ezt követő műtét miatt pedig a szezon hátralévő részét és a novemberi teszteket is kénytelen volt kihagyni. A februári sepangi tesztet térhetett vissza a pályára, idén pedig három dobogós helyezést szerzett úgy, hogy közben változó intenzitással hátráltatták a fájdalmak a lábában. A brit a Phillip Island-i viadal hetében találkozott a sebésszel, akinek kapcsán az LCR Honda motorosa úgy fogalmazott, hogy tavaly megmentette a pályafutását, és átbeszélték egy esetleges újabb operáció lehetőségét, amellyel a bokájába behelyezett fémet távolítanák el. Crutchlow ugyanakkor nem biztos benne, hogy ez a legjobb megoldás, hiszen akkor a teljes téli holtidény a rehabilitációjával telne…

„A bokámban található ideggel van problémám. Motorozás után közvetlenül nem érzem két ujjamat: a nagylábujjamat és a mellette lévőt. És hihetetlenül fáj, ha hozzáérek ehhez az ideghez” – magyarázta a brit, akinek szavait a Crash.net szakoldal idézi. „De nem akarok egy újabb rehabilitációval töltött telet. Előbb Valenciában, majd Jerezben tesztelünk, ami azt jelenti, hogy decemberben kerülhetne sor a műtétre. Három hét, amíg felépülsz egy ilyen operációból, utána pedig további három hét a rehabilitáció legalább. Ez hat hét, és már ott is vagyunk a sepangi tesztnél.”

Szóval meg tudok-e birkózni a fájdalommal? Most még rosszabb, amikor motorozok, mert a csizmám dörzsöli. Ahogy már mondtam, az év eleje katasztrófa volt. A szezon közepe rendben volt, augusztusra viszont ismét borzalmassá vált a helyzet. Aztán egy hónapig megint jobb lett, most viszont ismét rosszabbodik. De ez nem egy egyszerű beavatkozás a lábamban lévő fém mennyisége miatt: olyan műtőre van szükségem, aki mikroszkópon keresztül arrébb mozdítja az idegemet, mert nem szabad megsérteni az ideget. Az orvosok azt gondolják, ez egyszerű! Lehet, hogy nekik az olyan, mint amikor mi megteszünk itt néhány kört, gondolom, tíz másodperccel lassabban a normál tempónknál”
– viccelődött Crutchlow.

„Szóval nem hiszem, hogy túl nagy lenne kockázat, de nem akarom ezt az időkiesést. A lehető legerősebben szeretnék megérkezni az itteni tesztre februárban. Nem tudom, hogy melyik fog problémát okozni: ha kivesszük a fémet vagy ha nem. De egyre inkább afelé hajlok, hogy egyelőre ne vegyük ki” – fogalmazott a hondás, aki arra a felvezetésre, van-e alternatív megoldás a fájdalom elviselésére, nevetve így felelt: „Kábítószereket kellene szednem!”

Fotó: LCR Honda


Hozzászólások