Moto3

Csajok a vb-n 2014-ben is

Ana Carrasco és Maria Herrera neve nem cseng ismeretlenül a MotoGP szerelmesei számára. Előbbi spanyol hölgy már 2013-ban is teljes szezont futott a Moto3-as világbajnokságon, ahol a bajnoki címet megszerző Maverick Vinales csapattársaként a sorozat első női pontszerzője lett. Ana jövőre is minden futamon ott lesz a vb-n, míg Maria négy versenyen indul majd szabadkártyásként.

Ismerős kép. 2013, Aragón, csütörtök, a versenyhétvégét megelőző hivatalos sajtótájékoztató. A megszokott arcok közé vegyül két kakukktojás, akik valahogy nem illenek a képbe, és akik hirtelen háttérbe szorítják a legnagyobb sztárokat, talán még Valentino Rossit és Marc Marquezt is. A „Doktor” és a kölyökképű újonc is vígan fotózkodik a két új arccal, és lerí mosolyukról, hogy mindkettőjüknek ez volt a legkedvesebb sajtótájékoztatója az évben. Elvégre Lorenzo állandó zrikái helyett mégiscsak jobb érzés két gyönyörű szép fiatal lánnyal fotózkodni!

A két szóban forgó versenyző Ana Carrasco és Maria Herrera voltak, akik a 2013-as Moto3-as vb Aragóni Nagydíján egyszerre indultak ketten hölgyversenyzőként a világ legkeményebb és legférfiasabbnak tartott sportjában. Carrascót már megszokhatták maguk között a srácok, hiszen ő a Team Calvo színeiben a szezon összes futamát teljesítette, és több pontszerző helyet is szállított.

Maria Herrerának viszont az aragóni volt az első, és máig egyetlen vb-futama. Az első szabadedzésen meglepetésre rögtön bekezdett egy 10. hellyel, de a futamon becsúszott egy kisebb esés, ami miatt csak 29.-ként intették le. Persze nem ez volt az egyetlen verseny az évben, amin elindult, hiszen a spanyol bajnokság Moto3-as géposztályában több futamot is nyert, és az év utolsó futamáig harcban volt a világ legerősebb nemzeti bajnokságának bajnoki címéért.

Mondhat bárki bármit, ők határozottan nem azok a csajok, akiket csak szép mosolyuk miatt tűrnek meg a mezőnyben: nem egyszer bizonyították már, hogy vannak olyan kemények és ügyesek, mint bármelyik férfi társuk, ha versenyzésről van szó. Szerencsére 2014-ben is mindkettőjükkel találkozhatunk majd a versenypályán, és biztosak lehetünk benne, hogy mindketten üde színfoltjai lesznek a mezőnynek.

Ana ismét teljes szezont fut majd, ám idén már a holland RW Racing GP színeiben indul majd, a Jasper Iwema helyére leigazolt holland újonc, Scott Derue oldalán. Maria Herrera első teljes vb-szezonja egyelőre várat magára, de a tavalyi egy helyett idén már négy szabadkártyás indulása lesz a hírek szerint a Moto3-as vb-n, mindegyik a Monlau Competicion színeiben.

A spanyol hölgyekre általában is jellemző a motorsportok iránti fogékonyság, hiszen hogy mást ne mondjuk, Laia Sanz révén jelenleg is van egy kiváló női motoros Dakar-menőjük, aki a középmezőny elejében képes haladni a világ legkeményebb tereprali-viadalán. 


Hozzászólások