Formula-E

Da Costa a DS Techeetah színeiben folytatja

Nem sokkal azt követően, hogy a BMW bejelentette a távozását, kiderült, hogy a portugál pilóta a kétszeres bajnok Jean-Eric Vergne csapattársaként fog indulni a Formula-E 2019/2020-as idényében.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Mi is beszámoltunk róla nemrég, hogy a BMW Andretti Maximilian Günthert igazolta le Antonio Felix da Costa helyére a néhány hét múlva induló új Formula-E-idényre. Nem sokáig kellett azonban bizonytalanságban tengődniük a portugál rajongóinak, kedden ugyanis a DS Techeetah bejelentette, hogy ő lesz Jean-Eric Vergne új csapattársa. A kétszeres bajnok alakulattól a Porschéhez távozott André Lotterer, az ő helyét veszi át az elektromos sorozatban két győzelemmel rendelkező Da Costa.

„Fantasztikus, hogy Antonio a csapatunkban fog versenyezni” – nyilatkozta Mark Preston, a DS Techeetah csapatvezetője. „Jó barátja ő mindannyiunknak, és már várjuk, hogy itt köszönthessük és az arany-fekete színeinkben láthassuk őt. Személyében egy nagyszerű és gyors versenyzővel gyarapodik a csapat, és izgatottan várjuk, hogyan fog teljesíteni Jean-Eric és Antonio a következő szezonban.”

Maga Da Costa így fogalmazott a bejelentés kapcsán: „Nagyon ritka az ilyen lehetőség, hogy csatlakozhatom egy két bajnoki címet szerzett csapathoz egy olyan versenyképes kategóriában, mint a Formula-E. Rendkívül nehéz döntés volt elhagyni az eddigi helyemet, de ez egy olyan lehetőség, amelyre nem tudtam nemet mondani. Izgatottan várom, hogy csatlakozhassak Jean-Erichez és a többiekhez a DS Techeetah színeiben.”

Fotó: DS Techeetah


Hozzászólások