Formula-E

Da Costa a futamot is simán behúzta

A portugál könnyedén nyerte az első berlini futamot, csapattársa viszont rengeteg pozíciót vesztett az utolsó körökben.
Több hónapos szünet után folytatódott a Formula-E 2019-2020-as szezonja. Az első berlini futam rajtját a pole-ból indulo Antonio Felix da Costa és csapattársa, Jean Eric Vergne kapta el a legjobban. Felipe Massának sikerült javítani a startnál, a tizedik helyről a nyolcadikra lépett előre. Az élen da Costa és Vergne pár kör alatt könnyedén megléptek, André Lotterer viszont feltartotta a harmadik helyen a mezőnyt, de a verseny első tíz percében – a rajtot leszámítva – nem történtek előzések. Robin Frijns volt az első, akinek gondjai akadtak a futamon, a hollandnak összetört az autója és be is jött a pályára a Safety Car, de biztonsági autós fázis előtt Nyck de Vriesnek még sikerült megelőzni Sebastien Buemit, így feljött a negyedik helyre.

A biztonsági autó után Sam Bird kezdett támadásba és kettő is előzött, így az ötödik helyre jött fel, de Vries pedig a Lotterert is megelőzte és már a harmadik pozícióban találta magát. A legtöbbet Jerome d’Ambrosio veszítette pár kör alatt, a kilencedik helyre esett vissza a hatodikról. A harmadik helyen de Vries hibázott, előbb Lotterer majd egy körrel később Bird is elment mellette. 15 perccel a futam vége előtt Massa kötött ki a falban, a brazil nem tudta folytatni a versenyt, valamint az egész pályára érvényes sárga zászló is előkerült, amíg a brazil autóját kimentették.

A futam utolsó perceiben a második helyért zajlott nagy csata, Bird és Lotterer is elment Vergne mellett, valamint Stoffel Vandoorne zárkózott fel a hatodik helyre, Mitch Evans pedig hibázott és a 18. helyre csúszott vissza. A futamot végül da Costa simán nyerte Lotterer és Bird előtt, a top10-be de Vries, d’Ambrosio, Vandoorne, Buemi, Günther, Lucas di Grassi és Alexander Sims fért még be.

Az 1. futam végeredménye:

Fotó: ABB Formula E Twitter


Hozzászólások