Formula-E

Da Costa szoros időmérőt nyert, blama az éllovasnál

A DS Techeetah portugálja Günthert és Lotterert megelőzve húzta be a marrakeshi rajtelsőséget, míg a bajnokságot vezető Mitch Evans lekésett a gyorsköréről, így az utolsó helyről indulhat csak.

Marrakeshben folytatódik a hétvégén a Formula-E 2019/2020-as idénye: a program már pénteken megkezdődött az első szabadedzéssel, majd szombat reggel következett a második tréning, amelyet már az időmérő követett. Az első hatosban a két edzés éllovasa volt a két főszereplő: az FP1-et élen záró Antonio Felix da Costa volt a leggyorsabb, a mexikói sikerével a bajnokságot vezető jaguaros Mitch Evans viszont fel sem ért a gyorskörére, így idő nélkül zárta a kvalifikációt.
 
A második csoport után Maximilian Günther, André Lotterer és Edoardo Mortara is megelőzte Da Costát. Ennél a négyesnél aztán már a hátralévő tizenkét pilóta egyike sem tudott jobb időt elérni, rajtuk kívül pedig Nyck de Vries és Sebastien Buemi fért még be a Superpole-ba. A pontversenyben elöl állók közül Alexander Sims a nyolcadik, Lucas di Grassi a 13., Sam Bird a 15., Stoffel Vandoorne pedig a 18. helyre kvalifikálta magát, míg a kétszeres címvédő Jean-Eric Vergne 11. lett.
 
A Superpole-on aztán egy tizeden belül végzett az első három: végül az utolsó két futamot másodikként zéró Da Costa szerezte meg a rajtelsőséget a DS Techeetah színeiben, megelőzve a körébe belerontó Günthert, valamint a mexikói pole-os Lotterert, míg a sort De Vries, Mortara és Buemi zárta. A Marrakesh ePrix 15 órakor startol, s az Eurosport 1 élőben közvetíti.
 
Az időmérő végeredménye:

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások