Formula-E

Da Costa zsinórban harmadszor nyert

A portugál a második berlini futamot is megnyerte, mögötte Buemi és di Grassi a dobogón.
A Formula-E második berlini futamát ismét Antonio Felix da Costa kezdhette meg a pole-pozícióból. A rajtot da Costa és Sebastien Buemi is remekül kapta el, pozíciócsere a harmadik-negyedik helyen történt Alex Lynn és Nyck de Vries között, Lynnt pedig Robin Frijns is megelőzte a második körben, így az ötödik helyre csúszott vissza. A futam tizedik percében Maximilian Günthernek akadtak problémái, akinek első szárnyat és kerekeket is kellett cserélni autóján, majd a törmelékek miatt előkerült a teljes pályára érvényes sárga zászló.

A sárga zászló után Oliver Rowland és Sam Bird jött előre a hatodik és hetedik helyekre, valamint Lucas di Grassinak sikerült megelőznie Frijnst és de Vriest, amivel a harmadik pozícióba került. Nem sokkal később de Vriesnek kellett technikai problémák miatt feladnia a futamot. Stoffel Vandoorne a mai futamon is nagy felzárkózást mutatott be, a verseny felénél már az ötödik helyen állt, és Frijnst kezdte el támadni.

Az élen sokáig nem változott a sorrend, a középmezőnyben viszont Mortara és Lotterer is elment Jean-Eric Vergne mellett, így a francia a 10. pozícióba csúszott vissza. Az utolsó körökben a harmadik helyért zajlott nagy csata, amit végül di Grassinak sikerült megszerezni. A futamot végül da Costa nyerte, mögötte Buemi, di Grassi, Frijns, Vandoorne, Bird, Rowland, Mortara, Lotterer, Vergne az első tíz sorrendje.

A 2. futam végeredménye:

Fotó: ABB Formula E Twitter


Hozzászólások