MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Dall’Igna dönthet Rossi ducatis tesztjéről

Valentino Rossi visszavonulása óta már több ízben szóba került, hogy a „Doktor” esetlegesen tesztelné a Ducati MotoGP gépét, azonban ezzel kapcsolatban egyelőre nem született döntés.
Forgó Ariel János 2021.12.28. 13:59:17
Olvasási idő: 2 perc
Nemrég a Ducati Motor Holding igazgatóját, Claudio Domenicalit kérdezték arról (La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap), hogy mennyi esély van Valentino Rossi sokat emlegetett ducatis tesztjére, illetve, hogy tulajdonképpen min, vagy éppen kin múlik az, hogy a kilencszeres világbajnok olasz felüljön a bolognaiak legújabb versenygépére. Domenicali elmondta, hogy a Ducati oldaláról a döntés Gigi Dall’Igna-n az olasz márka versenyrészlegének vezetőjén múlik. Természetesen szóba került Rossi 2011 és ’12-es ducatis kalandja, melynek kapcsán Domenicali a következőket mondta: „Egyáltalán nincs bennünk harag. Olyan pillanat volt az, amikor nem voltunk egy hullámhosszon. Akkoriban a motorunk sokkal inkább Casey Stoner igényei szerint volt összeállítva, amellyel egy olyan versenyző, aki sokkal inkább egy kiegyensúlyozott géphez van szokva, nem igazán tudott boldogulni.”
 
Rossi utoljára a 2012-es valenciai nagydíjon ment a Ducati MotoGP gépével
 
A Ducati részéről egyébként Michele Pirro a bolognaiak tesztversenyzője is győzködte már Rossit arról, hogy érdemes lenne kipróbálnia a Desmosedicit, ugyanakkor a „Doktor” féltestvére, Luca Marini is úgy nyilatkozott, hogy szerinte a motor pozitívan meglepné Rossit. Domenicali nemkülönben úgy vélekedik, hogy szerinte Rossi erős lenne a legújabb Ducatin. Azt egyelőre nem igazán tudjuk, hogy maga az érintett Valentino Rossi mennyire lenne nyitott egy ducatis tesztre, hiszen a Yamaha mindenképpen márkanagykövetként számolna vele. A kérdés tehát az, hogy Rossi a visszavonulását követően is leköti-e magát a hangvillásokkal, és egyben lojális marad-e a Yamahához.

Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast