MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Davide Brivio: „Maradok a Forma-1-nél”

A koronavírus miatt csonkára sikeredett 2020-as szezon meghozta a Suzuki számára a sikert. Az olasz csapatfőnök versenyzője, Joan Mir szerezte meg a világbajnoki címet. Azonban mióta Brivio az autósporthoz szegődött, kevésbé jönnek az eredmények. Vajon a kiváló szakember visszavágyik a MotoGP-be?
Dányi Gyöngyi 2021.12.31. 15:41:44
Olvasási idő: 2 perc
A 2021-es idény nem alakult úgy a Suzuki számára, ahogy eltervezték. Davide Brivio az előző szezon végén kétkerekűről négykerekűre váltott, a Forma-1-es Alpine csapat munkáját egyengeti. Az idei versenyek nem hoztak győzelmet a japán gyártó számára, melyről a jelenlegi projektvezető, Shinichi Sahara a következőket mondta:

„Megnyertük a világbajnokságot, Brivio elment, a 2021-es év mindannyiunk számára teljesen más volt, többet kellett dolgoznunk és megtalálni az irányt.  – idézi Sahara szavait a Speedweek.com - Korábban menedzseltem az eseményeket, főként Japánban, mint csapatvezető, de mint csapatmenedzser és projektvezető egy személyben, teljesen más szerep volt számomra. Ez a munkakör, illetve a fejlesztési munkálatok vezetése soknak bizonyult.”

Davide Brivio ügyében korábban is felmerültek olyan pletykák, melyek szerint az olasz visszatér korábbi sikerei helyszínére, a MotoGP-be, ahol többek között olyan versenyzők karrierjében játszott fontos szerepet, mint Valentino Rossi.
Azonban Brivio novemberben állást foglalt:
„Hogy visszavágyom-e a MotoGP-be? Itt sok dolgom van és élvezem azokat a tapasztalatokat, amiket gyűjtök. Még sokat kell dolgoznom. A Forma-1 nagyon összetett. Próbálok annyit tanulni, amennyit csak tudok. Hogy visszamegyek-e a Suzukihoz, vagy Valentino Rossi csapatához írok alá? Nem, maradok az Alpine csapatnál a Forma 1-ben.”

„Ez egy nagy lehetőség volt számomra, mivel mindig is érdekelt a Forma 1. Itt egy sokkal nagyobb szervezetben találtam magam, mint amihez korábban hozzászoktam. Egy más munkamódszert tanulhatok meg, körülbelül ugyanúgy, mint a különböző GP-csapatok esetében. Ez nagyon izgalmas.”

„A MotoGP és a Forma-1 között vannak hasonlóságok és különbségek egyaránt. Egy Forma-1-es autó sokkal komplexebb, mint egy MotoGP-gép. A Forma-1-ben a technika és a személyzet is teljesen más dimenziót képvisel. Egy jó mérnök azonban mindkét területen jól kiismeri magát. Nem voltak nagy elvárásaim a 2021-es szezonnal kapcsolatban, emellett a tapasztalataimat hasznosnak és lebilincselőnek találom.”

Brivio hozzátette:
„A MotoGP-ben nagyon nagy stressznek voltam kitéve. Ott magam jártam ki mindent. Ezzel szemben a Forma 1-ben a felelősség nem csak az én vállamat nyomja, hanem másokét is.”

Fotó: MotoGP Media
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast