Superbike

Davies azonnal kényelmesen érezte magát az új Ducatin

Szerdán először próbálhatta ki a V4-es Panigalét a brit motoros, aki az első benyomások alapján abszolút pozitívan nyilatkozott a bolognai gyártó új versenygépéről.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Ducatira irányult a legnagyobb figyelem a Superbike-vb aragóniai privát tesztjének első, szerdai napján, hiszen Chaz Davies révén először próbálhatta ki a bolognaiak hivatalos versenyzője az új Panigale V4 R-t. A brit bő másfél másodperccel ugyan elmaradt a négyszeres világbajnok Jonathan Rea idejétől, de nem is a Kawasakival való összevetés volt az elsődleges szempont a csapatnál az első tesztnapon. Davies így értékelt a Ducati közleményében:

„Rendkívül izgalmas volt először pályára vinni az új Panigale V4 R-t: olyan volt, mint amikor karácsonykor egy új játékot kapsz. Általában idő szokott telni nálam, mire megtanulok és megismerek egy új motort, de ennek igazából pont az ellenkezőjét éreztem most. Azonnal kényelmesen éreztem magam rajta, rögtön az első kör után húzni akartam a gáz, ami elég jó. Összességében biztató nap volt, rengeteget léptünk előre, és az ergonómiát illetően nagyrészt végeztünk is a munkával.”

„Rengeteg új dolgot kell kiértékelnünk és sok adatot kell feldolgoznunk. A fő célunk az volt, hogy kényelmessé tegyük a gépet és hozzáállítsuk az igényeinkhez. Csütörtökön is ugyanígy folytatjuk az alapok finomhangolásával, mielőtt elkezdjük jobban nyomni és jobban megérteni a motorban rejlő potenciált” – fogalmazott az idén is vb-ezüstöt szerző versenyző. Davies új csapattársa, Alvaro Bautista a másfél hét múlva esedékes jerezi teszten próbálhatja ki először az új gépet.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások