Superbike

Davies: „Bautista jóval nagyobbakat hibázott az első kanyarokban”

Nem hagyta válasz nélkül a Ducati motorosa csapattársának a szombati rajtot követő megjegyzését: a brit szerint a spanyol a múltban többször keveredett ennél súlyosabb incidensekbe a futamok elején.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A portimaói Superbike-világbajnoki hétvége első versenyének rajtjánál a kelleténél közelebb került egymáshoz a két gyári ducatis: Chaz Davies parádés start után érkezett meg Alvaro Bautista mellé, aki emiatt beleállított a motorjába, és kis híján Alex Lowesszel is ütközött. A spanyol a mezőny végéről egészen a negyedik helyig küzdötte magát előre, a leintés után viszont így is félig viccesen, félig komolyan megjegyezte, hogy minek neki ellenség, ha ilyen csapattársa van. Davies persze nem hagyta válasz nélkül a kijelentést: elmondása szerint hozzá sem ért Bautistához, aki ráadásul korábban többször keveredett rajtbalesetbe a MotoGP-ben is:

„Úgy gondolom, elég erős megjegyzés volt ez” – idézi Davies szavait a BikeSportNews.com szakoldal. „Szerintem a múltban ő jóval nagyobb hibákat is elkövetett az első kanyarokban, láttam több olyan incidenst is, amikor kiütött más motorosokat a versenyből. Elég erős nyilatkozat, de megértem, ha ideges. De a tény az, hogy egyáltalán hozzá sem értem, és érintettem a kanyarcsúcspontot. Nem arról volt szó, hogy felelőtlen manőverrel bevágtam az első kanyarba és több versenyzőt elsodortam. Amit én láttam, hogy Alvaro kicsit félénk az első körökben, ezt láthattuk a vasárnapi futamokon is, és szerintem ehhez több köze van a történteknek.”

„Részemről nincsenek bennem rossz érzések, és nyilván határeset volt a szombati, de ismétlem: jól vettem be a kanyart, nem is értem hozzá, szóval úgy érzem, kicsit túlreagálta a dolgot. És bocsánatot is kértem, hiszen bele kellett állítani a motorjába. Viszont nem hiszem, hogy más is ennyire felült volna az ő helyében. Úgy érzem, kicsit bátortalan az elején azok után, ami Lagunában történt vele”
– utalt a Toprak Razgatliogluval történt rajt utáni incidensre a brit ducatis. „Nem szoktam elolvasni a sajtóközleményekben kiadott nyilatkozatait, de úgy éreztem, a Laguna Seca-i egy elég kemény manőver volt, meg is sérült a válla, ami elég nagy baj, hiszen el is esett aztán. Összevetve a két incidenst, szerintem a Laguna-i sokkal keményebb volt.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások